Een babyuitzet bestaat niet alleen uit een kinderwagen en genoeg kleertjes, maar ook spullen voor de babykamer. Hoeveel kost dat? Wij zetten het op een rij.
Lees verder onder de advertentie
Om gelijk met de deur in huis te vallen: je kunt een babykamer net zo duur maken als je zelf wilt. Kies je voor een minimalistische kamer met spullen uit een gemiddelde of lage prijsklasse, dan ben je natuurlijk een stuk goedkoper uit dan met het duurste van het duurste. Volgens het Nibud zijn geldbewuste ouders gemiddeld zo’n 375 euro kwijt aan een babykamer. Maar let wel: dit gaat om een vrij lage inschatting.
Lees verder onder de advertentie
Babykamer inrichten: dit kost het gemiddeld
Hoeveel een babykamer kost, hangt dus af van je budget en de winkels waarin je shopt. Om je een idee te geven, hebben we de gemiddelde prijzen van de onmisbare spullen op een rijtje gezet.
Lees verder onder de advertentie
Ledikant
Voor een ledikant ben je al snel 100 euro kwijt, maar de prijzen kunnen oplopen tot 200 of zelfs 500 euro. Let op: komt het ledikant niet inclusief matras, dan moet je deze ook nog aanschaffen. Ook hierbij lopen de prijzen uiteen. Denk ook aan het beddengoed, zoals hoeslakens (10-15 euro) en dekentjes (20-30 euro). Nu we het toch over slapen hebben: een babyfoon is onmisbaar. Hoe meer mogelijkheden, hoe duurder. Je geeft er al snel zo’n 50 tot 150 euro aan uit.
Lees verder onder de advertentie
Commode
Ook voor commodes geldt: je kunt er behoorlijk wat geld aan uitgeven. Gelukkig kom je met 150 tot 200 euro een heel eind. En voor 20 euro heb je een prima aankleedkussen. Bereken voor hydrofiele doeken en kruiken ongeveer 30 euro.
Lees verder onder de advertentie
Kledingkast
Al een flinke stapel babykleertjes gekocht? Dan heb je waarschijnlijk een joekel van een kledingkast nodig. Anders is een kleinere (en daarmee vaak goedkopere) kast voldoende. Afhankelijk van de grootte ben je zo tussen de 100 en 250 euro kwijt.
Een mooie plafondlamp hoeft écht niet duur te zijn. Met een paar tientjes kun je al een leuk exemplaar scoren. Dat geldt ook voor eventuele sfeerlampjes.
Raamdecoratie
Héél belangrijk: verduisterende gordijnen of jaloezieën. De prijs van raamdecoratie hangt onder andere af van het formaat dat je nodig hebt. Heb je genoeg aan een standaardmaat of moeten ze op maat? Dat laatste is vaak wat duurder. Reken maar dat je zeker een paar tientjes kwijt bent.
Accessoires
Als de basis staat, wil je het natuurlijk gezellig aankleden. Denk: vloerkleed, opbergboxen, leuke posters, eventueel behang of verf, knuffels. Trek hier ongeveer 100 tot 150 euro voor uit.
Tips om te besparen op de babykamer
Koop tweedehands. Kringloopwinkels, Marktplaats en Facebook-groepen staan vol mooie babyspullen die geschikt zijn voor een tweede leven.
Werk met een budget. Als je shopt voor een babykamer gooi je al snel onnodige spullen in je winkelmand. Bepaal het bedrag dat je maximaal wilt uitgeven en koop eerst de belangrijkste spullen, zoals een bedje, commode en kledingkast.
Het was eerste kerstdag, en zoals elk jaar was Marjan met haar gezin uitgenodigd bij haar ouders thuis. Dit deden ze al sinds jaar en dag elk jaar. Maar dit jaar verliep het totaal anders dan voorgaande jaren.
Op het eerste gezicht vond hij haar wat saai, zij hem ‘zo’n dj’. Toch zijn Dionne Stax en Steven Jansen al vier jaar stapelgek op elkaar. Hun leven is allesbehalve standaard, en dat willen ze ook zo houden. Al brengt hun nieuwe huisgenootje vast wat meer structuur.
Dat jullie het vroeger over alles eens waren, kwam waarschijnlijk omdat je verblind was door liefde, want nu jullie ouders zijn ben je weleens verbijsterd over wat je partner nu weer uitkraamt.
Marise is er na haar herstel van een eetstoornis heel stellig over: anderen complimenteren met gewichtsverlies is niet meer van deze tijd. Zij doet het niet meer en roept anderen op er ook mee te stoppen.
Feestjes waar alles op rolletjes loopt vergeet je meestal binnen een week. De échte verhalen en feestblunders blijven hangen dankzij mislukte kostuums, dronken Sinterklazen en Kerstmannen en gênante gedichten.