Op zoek naar een vurige babynaam? Deze namen betekenen ‘vuur’

07.10.2024 21:00
baby voetjes

Ben je zwanger en op zoek naar een naam met wat pit? Een naam die warmte en passie uitstraalt, precies zoals jouw kleintje straks de harten van iedereen zal veroveren? Dan is een naam die ‘vuur’ betekent misschien wel helemaal jouw ding!

Wij hebben de mooiste en stoerste namen voor je op een rijtje gezet. Voor de kleine vuurvogel in je buik: 10 babynamen die ‘vuur’ betekenen.

1. Aiden

Super populair en niet voor niets! Aiden betekent letterlijk ‘klein vuurtje’ en geeft je kindje een energieke start.

2. Seraphina

Dit klinkt als pure magie. Seraphina betekent ‘vurige’ of ‘brandende engel’. Heel elegant en een tikkie mysterieus.

3. Ignacio

Wil je een naam die nét even anders is? Ignacio betekent ‘vuur’ in het Spaans en klinkt geweldig exotisch.

4. Nina

Kort, krachtig en met een prachtige betekenis: Nina komt van het Quechua-woord voor ‘vuur’.

5. Azar

Deze bijzondere naam heeft Perzische roots en betekent ‘vlam’. Perfect als je zoekt naar een unieke en internationale naam.

6. Fintan

Deze Ierse naam betekent ‘witte vuur’ of ‘vlam’. Een stoere naam met een mystieke klank – je kunt er veel kanten mee op.

7. Calida

Voor een meisje dat warmte uitstraalt. Calida betekent ‘heet’ of ‘warm’ in het Spaans en past perfect bij een zonnig karakter.

8. Keahi

Een Hawaiiaanse naam die letterlijk ‘vlammen’ of ‘vuur’ betekent. Je kleintje zal hoe dan ook in het middelpunt van de aandacht staan!

9. Hestia

Klaar voor een naam met een mythische twist? Hestia was de Griekse godin van het haardvuur en huiselijkheid. Vurig én gezellig!

10. Tanner

Deze naam betekent ‘vuurmaker’. Klinkt heel stoer, toch? Een naam voor een kind dat z’n eigen weg gaat en altijd weet waar de vonk ligt.

Of je nu kiest voor een vurige naam omdat het past bij de energie van je kleintje, of gewoon omdat het lekker klinkt: je zit altijd goed. Vuur staat symbool voor kracht, warmte en passie – precies de eigenschappen die je je kindje zou toewensen, toch?

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.