Van Kai tot Oceane: 18 babynamen geïnspireerd door water

24.09.2024 11:00
babynamen water zee

Mama’s, op zoek naar een bijzondere naam voor je kleintje? Of je nu zwanger bent van een klein wondertje of gewoon een naamlijstje klaar hebt liggen voor de toekomst – we weten allemaal dat het kiezen van de perfecte babynaam nog best een uitdaging kan zijn.

Waarom niet gaan voor een naam met een heerlijke, frisse touch? Water, zee, regen… het staat allemaal symbool voor vernieuwing, leven en puurheid. Hier een lijstje met prachtige babynamen geïnspireerd door alles wat met water te maken heeft. Van stoer tot lief, er zit vast iets tussen dat perfect past bij je kleintje.

Lees ook – Mijn ex stal mijn babynaam: ‘Waarom? Hij wist hoe belangrijk die voor me was!’

1. Mira

Mira betekent ‘zee’ in het Latijn en straalt tegelijkertijd een bepaalde zachtheid én kracht uit. Een prachtige naam voor een meisje dat net zo mysterieus zal zijn als de oceaan.

2. Kai

Kai is een stoere uniseks naam die ‘zee’ betekent in het Hawaïaans. Of je nu een jongen of meisje verwacht, Kai is kort, krachtig en avontuurlijk. Een naam voor een echte waaghals.

3. Nerio

Deze unieke naam betekent ‘water’ in het Grieks. Perfect voor ouders die op zoek zijn naar een krachtige naam met een vleugje mythologie erin. Klinkt toch superstoer?

4. Marina

Een klassieker die ‘van de zee’ betekent. Marina heeft een prachtige, zachte klank en doet denken aan zomerse dagen aan de kust. Ideaal voor een meisje met een zonnige uitstraling.

5. Dylan

Dylan betekent ‘zoon van de zee’ in het Welsh. Een stevige, vertrouwde jongensnaam die altijd een gevoel van rust en vrijheid zal oproepen, net als een kalme zee.

6. Oceane

Deze Franse naam spreekt natuurlijk voor zich. Oceane klinkt super chic en heeft een vloeiende, elegante klank die perfect past bij een meisje dat met de stroom mee beweegt.

7. Raine

Een speelse twist op het woord ‘regen’. Raine straalt verfrissing uit, net zoals een zachte zomerse regenbui na een hete dag. Een naam vol frisheid en charme.

8. River

Voor de ouders die hun kleintje net zo vrij en onbevangen willen zien als een rivier die door het landschap stroomt. River is een sterke uniseks naam die helemaal in lijn ligt met de natuurnamentrend.

9. Ondine

Geïnspireerd door de waternimfen uit mythes, betekent Ondine ‘golf’. Een sierlijke en betoverende naam voor een meisje dat net zo magisch is als een zacht kabbelende zee.

Lees ook – 40 babynamen voor kindjes geboren in september

10. Brook

Een leuke, sprankelende uniseks naam die ‘beek’ betekent. Ideaal voor een vrolijke, energieke baby die je dagelijks leven straks net zo veel leven inblaast als een stromende beek in de natuur.

11. Coral

Deze naam roept meteen beelden op van kleurrijke koraalriffen in de oceaan. Coral is een prachtige, unieke meisjesnaam die straalt van schoonheid en onderzeese magie.

12. Indra

In het Sanskriet betekent Indra ‘god van de regen’, een krachtige naam vol historie en diepgang. Perfect voor ouders die een naam zoeken met een diepe betekenis voor hun jongen of meisje.

13. Maren

Dit Scandinavische juweeltje betekent ‘zee’. Kort, krachtig en met een stoere klank. Maren roept beelden op van ruwe kusten en een ongetemde natuur. Een naam met pit!

14. Lana

Lana betekent ‘kalme wateren’ in het Hawaïaans. Deze zachte, melodieuze naam straalt rust en sereniteit uit, perfect voor een klein meisje dat je wereld met liefde en kalmte zal vullen.

15. Beck

Een frisse, korte naam die ‘beekje’ betekent in het Engels. Beck is stoer, eenvoudig en modern, perfect voor een avontuurlijke jongen die van de natuur zal houden.

16. Caspian

Geïnspireerd door de Kaspische Zee, is Caspian een elegante en toch robuuste jongensnaam die doet denken aan verre avonturen en mysterieuze wateren. Een naam voor een kleine ontdekkingsreiziger.

17. Nahla

In het Arabisch betekent Nahla ‘een slokje water’. Zo lief en delicaat als de betekenis klinkt, zo is de naam zelf ook. Een prachtige naam voor een meisje dat je hart keer op keer zal verfrissen.

18. Zee

Simpel maar oh zo mooi! Zee is een unieke, Nederlandstalige uniseks naam die spreekt van rust, kracht en een beetje mysterie. Een prachtige optie voor wie van minimalisme houdt.

Of je nu kiest voor een naam die verwijst naar een kalm beekje, een machtige oceaan of een verkoelende regenbui, je baby krijgt in ieder geval een naam met een prachtige symbolische betekenis. Elke naam in dit lijstje roept beelden op van de natuur, frisheid en het vrije gevoel dat water altijd met zich meebrengt. Welke naam stroomt bij jou naar de top van je lijstje?

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.