Clean living is een trend. Wie een beetje scrolt door haar tijdlijn op Instagram of TikTok, komt geheid een moeder tegen die drastisch haar hele huis aan het uitmesten is. En eerlijk is eerlijk, het nieuwe jaar opgeruimd beginnen is zo gek nog niet. Daarom geven wij je een lijst met alle babyspullen die meteen de deur uit kunnen.
Lees verder onder de advertentie
Wie kinderen heeft, die heeft spullen. Misschien wel te veel spullen als je het ons vraagt. Dus heb jij zin om eens flink de bezem door je huis te halen? Dan helpen wij je graag op weg. Deze babyitems kunnen namelijk direct door naar de kringloopwinkel.
Lees verder onder de advertentie
Babyspullen weg doen: zo krijg je weer ruimte in je huis
Doe de volgende babyspullen weg en we beloven je dat je heel wat kastruimte overhoudt.
Knuffels, nee, ze hebben er écht geen vijftig nodig.
Bijtspeelgoed, want dat wordt toch alleen maar smerig.
Oude speentjes.
Flesjes en tuitbekers die je niet gebruikt.
Kleding met vlekken en gaten of die te klein is.
Speelgoed dat kapot of incompleet is.
De flessenwarmer, een pannetje met water werkt net zo goed.
De metalen kruiken die je alleen de eerste week gebruikt.
Verzorgingsproducten die bijna leeg zijn of die je niet gebruikt.
De badthermometer en als we dan toch bezig zijn, het babybadje.
Het overschot aan beddengoed en dekentjes, je kunt ze toch niet allemaal gebruiken.
Het newbornzitje voor op de kinderstoel.
De wipstoel.
De bergen spuugdoekjes en hydrofieldoeken, na de eerste paar maanden kun je het wel met een stuk minder af.
Babymutsjes.
Het babynestje.
Al die kleine proefmonstertjes die je krijgt tijdens je zwangerschap.
De babymobiel voor boven de box, zodra ze op hun buik kunnen rollen kijken ze er toch niet meer naar om.
De luieremmer, want die stinkt toch alleen maar.
Schoentjes voor baby’s, ze kunnen toch nog niet lopen.
Plastic bordjes en bestek, waarschijnlijk gebruik je driekwart toch niet.
In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week vraagt Josje (28) zich af of ze de vriendschap met haar beste vriendin moet opgeven.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.