Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 63 procent van de kinderen tussen de 4 en 6 jaar het telefoonnummer van hun ouders niet uit het hoofd kent. Daar moet verandering in komen, vindt het Rode Kruis.
Lees verder onder de advertentie
Helemaal nu de stranden weer langzaam volstromen.
‘Altijd paraat’
“Kinderen willen weer zo snel mogelijk bij hun ouders zijn, en andersom. Daarom is het belangrijk dat ze weten hoe zij hun ouders moeten bellen”, zegt Astrid Roggen, hoofd Goed Voorbereid bij het Rode Kruis. “Je kunt natuurlijk het telefoonnummer meegeven, op een polsbandje bijvoorbeeld. Maar ook is het heel belangrijk om het samen uit het hoofd te leren, want dan hebben ze het áltijd paraat.”
De organisatie adviseert ouders voordat ze naar een drukke plek gaan eerst dingen met hun kind af te spreken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat-ie jouw telefoonnummer uit z’n hoofd kent en vertel dat hij of zij altijd met het telefoonnummer naar een medewerker van het festival, pretpark of de dierentuin moet gaan zodat zij jou kunnen bellen.
Lees verder onder de advertentie
‘Geef getallen een betekenis’
Vindt jouw kind het lastig om telefoonnummers te onthouden? Dan heeft het Rode Kruis een goeie tip: probeer getallen een betekenis te geven. “Misschien zie je in het tiencijferig nummer wel een belangrijk jaargetal, of een verjaardagsdatum, of het huisnummer van een vriend. Door zo’n ‘haakje’ onthouden ze de overige getallen ook beter. Je kunt het nummer ook op een bepaald melodietje uit je hoofd leren. Oefen dit in de auto, of tijdens het naar school brengen.”
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.