In Nederland word je aangemoedigd om thuis te bevallen, maar wat als dat niet lukt en je ook liever niet in het ziekenhuis bevalt? Dan kan een kraamhotel uitkomst bieden.
Lees verder onder de advertentie
24 uur zorg
Of je nu net middenin een verhuizing zit, een bedrijf aan huis hebt, je huis te klein is om visite te ontvangen of het voor je partner lastig is om je de eerste dagen bij te staan: er zijn genoeg redenen om ervoor te kiezen niet thuis te bevallen. Het voordeel van een kraamhotel is dat je de privacy van een hotel ervaart, maar wel 24 uur per dag zorg bij de hand hebt. Goed om te weten: een kraamhotel is geen ziekenhuis – als je een medische indicatie hebt, zul je alsnog naar het ziekenhuis gebracht worden.
Nog meer redenen waarom je voor een kraamhotel zou kunnen kiezen:
Het verblijf is vaak niet duurder dan kraamzorg en wordt daarom door veel verzekeraars vergoed (wel verstandig om dit van te voren bij je verzekering te informeren.)
Kraamhotels liggen vaak vlakbij of zijn zelfs onderdeel van een ziekenhuis. Handig, mocht het door complicaties alsnog nodig zijn om in het ziekenhuis te bevallen.
Partners mogen (soms tegen een kleine vergoeding) ook blijven slapen in het kraamhotel en kunnen sowieso altijd langskomen.
Je bevalt in een huiselijke sfeer, maar je hebt de rompslomp niet die bij een thuisbevalling komt kijken.
Je baby is 24 uur bij jou, maar als je even rust wilt kan een kraamverzorgende het van je overnemen. Ook fijn als je nog wat onzeker bent over bijvoorbeeld het geven van (borst)voeding.
Je hoeft niet zoals in het ziekenhuis de volgende dag te vertrekken, maar je kunt een paar dagen blijven als je wilt. Inclusief kraamhulp.
Bezoek kun je vaak in je eigen kamer ontvangen en je hoeft je gedurende je kraamtijd geen zorgen te maken over het huishouden of het zetten van koffie voor de visite.
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (8 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: ingesleten rolpatronen
Hoera! Saskia Weerstand is bevallen van een zoon. Dat maakt de RTL-presentatrice bekend op haar Instagram. “Kleine vriend, we zijn zó blij dat jij er bent.”
Dionne heeft een heel lieve schoonmoeder. Goed, ze is wat aanwezig en ze trekt het liefst haar eigen plan, ook als je je grenzen aan hebt gegeven, maar hey, de kinderen zijn dol op haar en het kan echt slechter.
Iedere ouder maakt weleens een fout, maar sommige momenten blijven je voor altijd achtervolgen. Wat begon als een onschuldige speelsessie in het park, veranderde voor Sandra in een schuldgevoel dat ze al 14 jaar met zich meedraagt.
We kennen het allemaal: boodschappen doen en telkens weer schrikken bij de kassa. Maar bij Vianna thuis is het elke week een financiële horrorfilm. Haar man en zoon hebben namelijk geen grenzen als het gaat om geld uitgeven aan proteïne snacks.