In Nederland word je aangemoedigd om thuis te bevallen, maar wat als dat niet lukt en je ook liever niet in het ziekenhuis bevalt? Dan kan een kraamhotel uitkomst bieden.
Lees verder onder de advertentie
24 uur zorg
Of je nu net middenin een verhuizing zit, een bedrijf aan huis hebt, je huis te klein is om visite te ontvangen of het voor je partner lastig is om je de eerste dagen bij te staan: er zijn genoeg redenen om ervoor te kiezen niet thuis te bevallen. Het voordeel van een kraamhotel is dat je de privacy van een hotel ervaart, maar wel 24 uur per dag zorg bij de hand hebt. Goed om te weten: een kraamhotel is geen ziekenhuis – als je een medische indicatie hebt, zul je alsnog naar het ziekenhuis gebracht worden.
Nog meer redenen waarom je voor een kraamhotel zou kunnen kiezen:
Het verblijf is vaak niet duurder dan kraamzorg en wordt daarom door veel verzekeraars vergoed (wel verstandig om dit van te voren bij je verzekering te informeren.)
Kraamhotels liggen vaak vlakbij of zijn zelfs onderdeel van een ziekenhuis. Handig, mocht het door complicaties alsnog nodig zijn om in het ziekenhuis te bevallen.
Partners mogen (soms tegen een kleine vergoeding) ook blijven slapen in het kraamhotel en kunnen sowieso altijd langskomen.
Je bevalt in een huiselijke sfeer, maar je hebt de rompslomp niet die bij een thuisbevalling komt kijken.
Je baby is 24 uur bij jou, maar als je even rust wilt kan een kraamverzorgende het van je overnemen. Ook fijn als je nog wat onzeker bent over bijvoorbeeld het geven van (borst)voeding.
Je hoeft niet zoals in het ziekenhuis de volgende dag te vertrekken, maar je kunt een paar dagen blijven als je wilt. Inclusief kraamhulp.
Bezoek kun je vaak in je eigen kamer ontvangen en je hoeft je gedurende je kraamtijd geen zorgen te maken over het huishouden of het zetten van koffie voor de visite.
Denk je als moeder punten te scoren door je uit te sloven met de broodtrommel van je kind, word je op de vingers getikt door de juf. Het overkwam Cara. “Ik moet het van de juf gewoon bij een boterham met kaas houden.”
Laurie (37) is orthopedagoog, opvoeddeskundige en moeder van zoons Dex (6) en Otis (2). Sinds dit jaar woont ze met haar gezin in Kaapstad. In haar column schrijft Laurie over haar ervaringen van het emigreren met twee jonge kinderen, het leven in Zuid-Afrika en de hoogtepunten en worstelingen van het ouderschap.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Soms staat het gewoon in de sterren geschreven: bepaalde moeders hebben een hart van goud, maar dat maakt ze soms ook net iets té lief. Ze willen alles en iedereen tevreden houden, maar vergeten daarbij zichzelf.
Amelia (30) is getrouwd met Liam (36), moeder van Mees (6) en Lucy (4). Ze vertelt over haar leven met twee jonge kinderen en hoe ze alles (meestal) draaiende houdt. Deze keer vertelt ze hoe ze zich tijdens haar zwangerschap allergisch voelde voor haar man.