Als je kind moeite heeft met bijvoorbeeld rekenen of taal, kan hij bijles krijgen. Maar hoe werkt dat precies en hoeveel kost het? Wij leggen het je uit.
Lees verder onder de advertentie
Wat is bijles?
Je kind heeft bijvoorbeeld moeite met spelling of vindt het lastig om de tafels onder de knie te krijgen bij rekenles. Het kan dan verstandig zijn om hem op te geven voor bijles. Hij volgt dan een aantal lessen die specifiek over het vak gaan dat hij moeilijk vindt. Zo zal hij de stof beter gaan begrijpen en makkelijker zijn huiswerk kunnen maken, of hij kan zich beter voorbereiden op een toets.
Lees verder onder de advertentie
Welke vormen van bijles zijn er?
De meestvoorkomende vorm van bijles is aan huis. Je kind wordt dan individueel begeleid door een ervaren bijlesdocent of een student. Maar er bestaan ook organisaties die daarnaast bijles op school of op een externe locatie aanbieden. In zo’n geval kan je kind alsnog één op één begeleiding krijgen, maar het komt ook voor dat bijles in kleine groepjes wordt gegeven.
Dat verschilt per vorm. Als je kiest voor een ervaren bijlesdocent, dan ben je ongeveer 35 euro kwijt per uur. Laat je de kennis van je kind bijspijkeren door een student, dan ben je aanzienlijk minder kwijt: zo’n 15 tot 20 euro per uur. Let op: dit zijn prijzen die gangbaar zijn voor bijles op school of op externe locaties. Als je kiest voor bijles aan huis, dan ben je vaak wat meer kwijt.
Lees verder onder de advertentie
Hoe lang is het nodig?
Dat is moeilijk te zeggen, want de een pakt de stof natuurlijk sneller op dan de ander. Veel organisaties bieden bijlespakketten aan die voor één maand gelden. Je kunt dan kiezen voor één of meerdere dagen per week, afhankelijk van wat jouw kind nodig heeft. Gemiddeld genomen is bijles van één tot anderhalf uur per week voor een basisschoolleerling voldoende. Vaak vindt er vooraf een intake plaats om kennis te maken en te kijken aan welke begeleiding je kind behoefte heeft.
Wil je weten bij wie jullie kind bijles kan volgen? Check dan deze site, waar je handig kunt invullen voor welk vak je kind bijles nodig heeft en in welke vorm (één op één of in groepsverband).
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Laurie (37) is orthopedagoog, opvoeddeskundige en moeder van zoons Dex (6) en Otis (2). Sinds dit jaar woont ze met haar gezin in Kaapstad. In haar column schrijft Laurie over haar ervaringen van het emigreren met twee jonge kinderen, het leven in Zuid-Afrika en de hoogtepunten en worstelingen van het ouderschap.
Doe jij als moeder het meest in huis? Van de kinderen naar school brengen tot de boel netjes houden? En merk je dat je partner niet altijd even enthousiast is om de handen uit de mouwen te steken? Het ligt niet aan hem, het ligt aan de sterren. Mannen met deze sterrenbeelden zijn namelijk luie […]
Denk je als moeder punten te scoren door je uit te sloven met de broodtrommel van je kind, word je op de vingers getikt door de juf. Het overkwam Cara. “Ik moet het van de juf gewoon bij een boterham met kaas houden.”
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.