Als je kind moeite heeft met bijvoorbeeld rekenen of taal, kan hij bijles krijgen. Maar hoe werkt dat precies en hoeveel kost het? Wij leggen het je uit.
Lees verder onder de advertentie
Wat is bijles?
Je kind heeft bijvoorbeeld moeite met spelling of vindt het lastig om de tafels onder de knie te krijgen bij rekenles. Het kan dan verstandig zijn om hem op te geven voor bijles. Hij volgt dan een aantal lessen die specifiek over het vak gaan dat hij moeilijk vindt. Zo zal hij de stof beter gaan begrijpen en makkelijker zijn huiswerk kunnen maken, of hij kan zich beter voorbereiden op een toets.
Lees verder onder de advertentie
Welke vormen van bijles zijn er?
De meestvoorkomende vorm van bijles is aan huis. Je kind wordt dan individueel begeleid door een ervaren bijlesdocent of een student. Maar er bestaan ook organisaties die daarnaast bijles op school of op een externe locatie aanbieden. In zo’n geval kan je kind alsnog één op één begeleiding krijgen, maar het komt ook voor dat bijles in kleine groepjes wordt gegeven.
Dat verschilt per vorm. Als je kiest voor een ervaren bijlesdocent, dan ben je ongeveer 35 euro kwijt per uur. Laat je de kennis van je kind bijspijkeren door een student, dan ben je aanzienlijk minder kwijt: zo’n 15 tot 20 euro per uur. Let op: dit zijn prijzen die gangbaar zijn voor bijles op school of op externe locaties. Als je kiest voor bijles aan huis, dan ben je vaak wat meer kwijt.
Lees verder onder de advertentie
Hoe lang is het nodig?
Dat is moeilijk te zeggen, want de een pakt de stof natuurlijk sneller op dan de ander. Veel organisaties bieden bijlespakketten aan die voor één maand gelden. Je kunt dan kiezen voor één of meerdere dagen per week, afhankelijk van wat jouw kind nodig heeft. Gemiddeld genomen is bijles van één tot anderhalf uur per week voor een basisschoolleerling voldoende. Vaak vindt er vooraf een intake plaats om kennis te maken en te kijken aan welke begeleiding je kind behoefte heeft.
Wil je weten bij wie jullie kind bijles kan volgen? Check dan deze site, waar je handig kunt invullen voor welk vak je kind bijles nodig heeft en in welke vorm (één op één of in groepsverband).
Danique Bossers (32) is CEO van mode-imperium Most Wanted en maakt de podcast Unfinished Business met verloofde Pieter Musters. Ook is Danique open over de ziekte endometriose, waar ze aan lijdt en aan geopereerd is. Ze maakte een podcastaflevering met specialist Maddy Smeets over deze slopende ziekte.
Kelly (30) is al twaalf jaar samen met haar grote liefde Sander (31). Zij gunt hem één keer per jaar een avontuurtje buiten de deur, omdat ze weet dat het helemaal goed zit tussen hen twee.
Anne-Marie en haar vriendin Laura verwachten in april hun eerste kindje en zoals veel aanstaande ouders, wilden ze graag een 3D-echo laten maken. In de ochtendshow met Mattie en Marieke deelde de zwangere nieuwslezeres haar eerste (en waarschijnlijk laatste) ervaring met de welbekende 3D-echo.
Er zijn van die vrouwen die meteen wisten: “Een dochter, dat past perfect bij mij!” Niet zo gek, want ze hadden al een zwak voor roze glitterjurkjes, vlechtkunst op topniveau en high tea’s met mini-sandwiches.
Als je kind moeite heeft met bijvoorbeeld rekenen of taal, kan hij bijles krijgen. Maar hoe werkt dat precies en hoeveel kost het? Wij leggen het je uit.