Of het nu gaat om een betweterig vriendje of een onuitstaanbare ouder: er komt een moment dat je het niet meer pikt. En dan kun je daar maar beter duidelijk over zijn.
Lees verder onder de advertentie
Annette (37), moeder van Bryant (9) en Damian (7).
“We hebben een moeder in de buurt die zich altijd bemoeit met ruzies van de kinderen. Eén strubbeling tussen de jongens op school en ze haalt – haar arme schaap onder haar oksel – verhaal bij ieder kind. Saillant detail: haar zoon is degene die de ruzies doorgaans begint. Niet dat hij leert ze op te lossen, want mama springt er altijd tussen.
“Je wilt toch niet wéér een uitbrander van zijn moeder?”
Lees verder onder de advertentie
Toen de rest van de buurtkinderen zich weer eens mopperend bij mij meldde, heb ik gezegd dat ze dat jongetje maar gewoon niet meer moesten ophalen. ‘Je wilt toch niet wéér een uitbrander van zijn moeder?’ Daarna lag het kind eruit. Voelde ik me ontzettend slecht over, want met hem is waarschijnlijk niets mis. En toch, heel kinderachtig, voelde dit als een overwinning op haar.”
“Iedereen werd gek van de vader die zijn handen niet kon thuishouden. Alle ouders kenden elkaar in onze wijk. Er waren vaak feestjes, iedereen dronk. Dan vervagen grenzen nu eenmaal. Toch: dat die man bij elke ontmoeting zijn handen richting mijn borsten of billen wist te bewegen werd een beetje irritant. Toen zijn handen voor zoveelste keer verdwaalden tijdens een buurtborrel fluisterde ik, iets te hard: ‘Ik vind het zó knap dat jullie een open relatie hebben; ik wilde het er nét met je vrouw over hebben.’ Hij heeft me nooit meer met een vinger aangeraakt.”
Lees verder onder de advertentie
Bulderend langs de lijn
Karin, moeder van Mels (7) en Sara (5).
“Ze speelden nog maar in de F’jes en renden in een kluitje achter de bal aan. Brian, het beste vriendje van Mels, stond in het doel. Zijn vader nam het voetbalspel duidelijk een stuk serieuzer dan zijn zoon. ‘Als je deze bal niet tegenhoudt, mag je de hele week niet op je Playstation!’ blèrde hij. Iets waar alle ouders zich aan stoorden, maar waarvan niemand iets durfde te zeggen.
“Zijn vader nam het voetbalspel duidelijk een stuk serieuzer dan zijn zoon”
Lees verder onder de advertentie
Toen Brian kort daarop bij ons speelde en zijn vader hem kwam halen, bleef die als verstijfd staan: ‘Vet, is dat de nieuwe Fifa?’ straalde hij. ‘Laat deze ouwe heer ook even, jongens.’ Iets wat bij mij in het verkeerde keelgat schoot. Nu was die bulderende baas opeens een toffe peer? ‘Sorry John,’ zei ik, ‘als je je mond niet houdt langs de zijlijn, mag je de hele week niet op de Playstation.’”
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.