Roos Schlikker (42) is journalist, columnist en moeder van zoons Miró (8) en Róman (6). In Kek Mama schrijft ze over haar gezinsleven.
Lees verder onder de advertentie
“Als iedereen in de sloot springt, doe jij het dan ook?”
Oké, ik ben nu officieel een ouwe lul geworden. Ik realiseerde het me toen de woorden mijn mond verlieten. Een regel uit de categorie ‘’t Is hier geen hotel!’ Zo’n zinnetje waarvan ik als kind dacht dat ik hem nooit zou gebruiken. Ik zei het gewoon. Schaamteloos. En ik meende het nog ook.
Lees verder onder de advertentie
Eigen gezegdes
Toen de jongens nog heel klein waren, vond ik het een sport mijn eigen gezegdes te bedenken. Zo roep ik al jaren als ze kritiek hebben op een ander kind omdat het altijd snotneuzen heeft, op de raarste momenten ‘dikke lul dikke lul dikke lul lul lul’ zingt of continu ieders speelgoed wegrooft: “Jongens, niemand is perfect. En we zijn allemaal anders gebakken.” Inmiddels horen ze dat zinnetje dusdanig oogrollend aan dat ik besloten heb om dan maar het oeroude arsenaal te gebruiken waar mijn ouders zich ook al van bedienden. Wat maakt het uit? Ze vinden de boodschap toch stom. Doet er niet toe hoe je hem verpakt.
Lees verder onder de advertentie
Fortnite
Afgelopen weken had ik met Miró veelvuldig gesprekken over Fortnite. Voor de gelukkigen die deze ellende nog niet kennen: Fortnite is een vrij heftig computerspel inclusief schieten en bloedvergieten. Het is een rage onder kinderen, er zijn poppetjes van, T-shirts, dansjes zelfs. Hartstikke leuk.
Lees verder onder de advertentie
Maar ik vind het niks. Ik weet wel dat het een verloren strijd is en dat de meeste kinderen best snel met agressieve films en spelletjes in aanraking komen, maar ik vind mijn kroost er te jong voor. Kortom: Fortnite komt er niet in. “Maar een heleboel kinderen uit de klas hebben het. Dus al die ouders vinden het goed”, klonk het tijden klagerig. En dan gooide ik hem erin: “Als iedereen in de sloot springt, doe jij het dan ook?”
Het klonk afschuwelijk. En toch… Gisterenmiddag kwam ik thuis en hoorde Miró tegen zijn vriendje kletsen door de telefoon. Aan de andere kant klonk het: “Heb jij nog stééds geen Fortnite? Loserrrr. En jouw ouders zijn helemaal loserrrs.” Toen hoorde ik het hem zeggen. Heel standvastig en zeker van zijn zaak. “Wat nou? We zijn allemaal anders gebakken. Dus mijn ouders ook.” Even bleef het stil. Daarna voegde hij eraan toe: “En mijn ouders zijn toevallig de beste ouders van allemaal.”
Lees verder onder de advertentie
Wat een koning, die ouwe lul van me. Ik zou hem bijna een videospel cadeau doen.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.