Het is natuurlijk heerlijk als de zon schijnt, maar helaas heeft ’t ook een keerzijde: 27 procent van de kinderen tussen 4 en 12 jaar verbrandde vorig jaar door de zon, blijkt uit onderzoek van KWF. En als een kind verbrandt, dan bestaat er een grotere kans op huidkanker op latere leeftijd.
Lees verder onder de advertentie
Des te belangrijker dus om je kind goed én vaak genoeg in te smeren. Maar hoe vaak?
Schaduw
Het advies van KWF is simpel: smeren en weren. Dus smeer jezelf en je kinderen om de twee uur goed in met zonnebrandcrème (minimaal factor 30). En zoek de schaduw op tussen 12 en 15 uur als de zon het krachtigst is. Met de gratis Zonadvies-app van KWF kun je op elk moment van de dag in één oogopslag zien wat de zonkracht is op jouw (vakantie) locatie. Handig, want ook bij bewolking kan de zonkracht hoog zijn.
Via de app krijg je een persoonlijk zonadvies dat past bij jouw huidtype en bij dat van je kinderen. Daarnaast kun je voor iedere geregistreerde persoon een Insmeer Alert in te stellen. Hierdoor krijg je een reminder in je telefoon te zien dat je weer moet smeren – kan jij mooi onbezorgd genieten van de zon.
Lees verder onder de advertentie
Lisa gaat met vriend Thijs en dochter Bobbi (2) uitwaaien op het strand. En hoewel ze een hele tas vol met strandspullen heeft meegenomen, is haar peuter met één ding de hele ochtend zoet.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.