Je knippert twee keer met je ogen en het einde van de zomervakantie is in zicht. Jammer, maar ook wel weer fijn voor je kind om in een ritme te komen en aan een nieuw schooljaar te beginnen. Hoe je ’m daarop voorbereid, zodat-ie fris en fruitig kan starten? Met deze tips is jouw kind er helemaal klaar voor.
Lees verder onder de advertentie
Hou kennis up-to-date
Nee, je hoeft geen complete reken-, taal- en spellingsboeken mee te nemen naar jullie vakantieadres. Maar het is niet verkeerd om af en toe wat educatieve momenten in te lassen tijdens de vakantie. Schoolkennis (zeker dingen die je kind pas net geleerd heeft) zakt vaak een beetje weg, en daardoor kan het meer moeite kosten er weer in te komen zodra het nieuwe leerjaar is begonnen. Kan gelukkig ook op een leuke manier: reken- of taalspelletjes via de iPad, bijvoorbeeld (dat is nog eens effectief schermtijdbeleid voeren). Maar ook door samen boekjes te lezen. Is je kind daarin nog lerende? Laat hem of haar jóu eens voorlezen. Door zulke dingen elke avond een halfuurtje te doen, zal de overgang naar het nieuwe schooljaar makkelijker gaan.
Lees verder onder de advertentie
Koop samen nieuwe schoolspullen
Sowieso flashbacks naar vroeger, toen je zelf met je moeder/vader/vriendin/zus/oma naar het warenhuis ging voor vrolijke pennen, toffe schriftjes en een nieuwe etui. Hoe leuk is het om dat nu weer te doen, maar dan met je eigen kind? Maak een lijstje met wat je kind allemaal nodig heeft, ga naar de winkel en leef jullie uit. En denk ook aan andere dingen, zoals een rugzak. Kan deze nog mee of is-ie echt aan vervanging toe? Na afloop toppen jullie het natuurlijk af met een drankje op het terras – misschien nog wel het lekkerste.
Lees verder onder de advertentie
Loop alvast samen de route naar school
Altijd spannend, als je kind voor het eerst zélf naar school loopt of fietst. Natuurlijk hebben jullie die route al duizend keer afgelegd, maar het kan alsnog voor zenuwen zorgen bij je kind (of bij jou, haha). Ga daarom samen op pad om de route nogmaals af te leggen. Waar moet je kind op letten, welk verkeerspunt heeft extra aandacht nodig? Laat je kind vervolgens ook in z’n uppie gaan (fiets desnoods vanaf een afstandje mee of hou een tracker in de gaten). Zo leert-ie het ook in z’n eentje en is hij helemaal klaargestoomd voor het échte werk.
Lees verder onder de advertentie
Grote schoonmaak
Geef toe: de kans is groot dat de kledingkast van je kind na de zomervakantie uitpuilt – van hoopjes kleding tot snel uitgezochte items voor over badpak of zwembroek. Kortom chaos. Laat zo’n nieuw schooljaar nou de uitgelezen kans zijn om schoon schip te maken en de kast van je kind opnieuw te organiseren. Doe het samen: sorteer alle kleding, kijk wat er te klein is geworden en geef dat aan broertjes, zusjes of vriendjes. Óf breng het naar H&M, want van welk kledingmerk het ook is en in welke toestand de items verkeren, H&M neemt het graag in ontvangst en recyclet alles. Daarvoor krijg je een cadeaubon terug én je draagt dus bij aan een beter milieu.
Lees verder onder de advertentie
Maak een wishlist
Alles opgeruimd? Dan zie je ook wat er nog ontbreekt aan de garderobe van je kind. Een paar sweaters voor de winter bijvoorbeeld, of broeken, jurken en vesten. Natuurlijk is het goed om te bepalen wat je kind nodig heeft, maar laat hem ook een eigen wensenlijstje maken met een paar items die hij écht graag wil hebben en luister daarnaar. Welke stijl wil hij uitdragen naar zijn klasgenoten? En nog belangrijker: in welke outfit voelt hij zich helemaal zichzelf? Tip: bekijk de nieuwe najaarscollectie van H&M voor kinderen: die bestaat uit rustige, tijdloze items zoals basic shirts en broeken, maar barst ook van de kleurrijke kledingstukken waarin je kind lekker opvalt.
Verpletterende eerste indruk
Eerste schooldag daar? Kies de avond van tevoren de outfit uit die je kind graag wil dragen. Wel een beetje in stijl, natuurlijk: hou een modeshow inclusief muziek, mini-catwalk en grote spiegel en laat je kind shinen in z’n nieuwe aanwinsten. Zéker weten dat die hem een boost aan zelfvertrouwen geven. En dat hij er een verpletterende eerste indruk mee maakt, natuurlijk.
Dit artikel is geschreven in samenwerking met H&M.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week vraagt Josje (28) zich af of ze de vriendschap met haar beste vriendin moet opgeven.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.