Waar de één zweert bij de slaapmethode van kinderarts Richard Ferber, moet de ander er niets van hebben. Wij vragen ons vooral af: werkt-ie? Kinderslaapcoach Myrthe Stapper heeft het antwoord.
Lees verder onder de advertentie
De Ferber-methode is een manier om je kind te laten inslapen en werkt als volgt: je legt je baby na z’n avondroutine wakker in bed en verlaat z’n kamer. Begint hij te huilen? Dan wacht je vijf minuten voordat je je kind gaat troosten. Na vijf minuten verlaat je de slaapkamer weer en – als je baby opnieuw begint te huilen – wacht je vervolgens tien minuten voordat je ‘m kalmeert. Je bouwt dit schema elke dag op en houdt steeds langere tussenposes aan tot je kind zichzelf kan kalmeren.
‘Deze methode is spraakmakend omdat elke ouder hier wel een mening over heeft’, vertelt Myrthe. ‘Onze ervaring is dat hij voor sommige ouders en baby’s goed werkt, en voor anderen juist helemaal niet. Dit omdat elke vader, moeder, baby en situatie anders is. Daarbij adviseren we de Ferber-methode pas toe te passen vanaf 6 maanden – voor die tijd kunnen veel baby’s zichzelf nog niet goed kalmeren en heeft deze methode dus geen effect.’
Lees verder onder de advertentie
Benieuwd naar andere manieren om je baby in slaap te brengen? Je vindt ze hier
Myrthe Stapper is gecertifieerd kinderslaapcoach en oprichter van slaaptipsvoorbabys.nl
Eindelijk kon Evie, moeder van Yara (2) weer eens flink uitpakken met oud & nieuw. Samen met haar vriend ging ze naar een huisfeest van hun oude vrienden. Vrienden waarvan de meeste nog geen kinderen hadden. Ze keken er weken naar uit en het was een geweldige avond, maar ze moesten hiervoor wel allebei diep […]
Het is algemeen bekend dat praten en lezen met jonge kinderen cruciaal is voor hun taalontwikkeling. Maar wist je dat gesprekken over wiskunde in het dagelijks leven net zo belangrijk kunnen zijn voor hun rekenvaardigheden?
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (10), Emeline (8), Vieve (7) en Lilou (4). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.
TikTok staat weer op z’n kop en dit keer gaat het om… een schooltraktatie! Want die kan op sommige scholen niet groot en uitbundig genoeg. Voer voor discussie, want is dit lief of overdreven?
Kersverse ouders opgelet: de populairste kindernamen van 2024 zijn binnen. En ja hoor, Noah (922 keer) blijft bij de jongens onverslaanbaar op nummer één. Voor de meisjes is er een nieuwe naam bovenaan de lijst. *tromgeroffel*