Als de school belt flitsen er tachtig scenario’s door je hoofd, geen van alle goede. Gelukkig is er niet altijd sprake van rampspoed. Zoals bij Mieke (39), moeder van Merel (15) en Xavi (3).
Lees verder onder de advertentie
“‘Er komt nú een ambulance naar school, voor Merel.’ Wat er tijdens zo’n telefoongesprek door je heen gaat, valt met geen pen te beschrijven.
De juf van mijn destijds achtjarige dochter klonk ongerust. Merel was die ochtend zomaar flauwgevallen en het duurde lang voordat ze aanspreekbaar was. De ingeschakelde huisarts vertrouwde het niet en had een ambulance besteld. Met gierende banden reed ik naar school, waar ik een ambulancemedewerker naast Merel aantrof: ‘Merel zegt dat de juf vertelde over haar trombosebeen en dat ze toen onwel werd.’
Serieus? En dan bellen ze een ambulance? Hadden ze het niet eerst even bij haar kunnen checken? Zowel Merel en ik kunnen namelijk absoluut niet tegen bloed en bloederige verhalen. Dáárom was ze flauwgevallen. Ze zat nog maar net op deze basisschool en kennelijk hadden we niet gezegd dat je bij ons geen Ingang Oost-verhalen moest opdissen.
“Later, bij de overgang naar de middelbare heb ik meteen haar mentor ingelicht”
Lees verder onder de advertentie
Later, bij de overgang naar de middelbare heb ik meteen haar mentor ingelicht. Gelukkig maar, want in de derde viel ze bij een lesje menselijk lichaam bij biologie weer flauw. De lerares was op de hoogte, dus dat scheelde een hoop drama.”
Dit artikel staat in Kek Mama 05-2022.Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.