De juf kan mijn vijfjarige zoon niet aan. Sinds hij de kleuter-wc heeft verstopt met rollen toiletpapier, zegt ze dat ze hem niet meer in de klas wil hebben. Mijn zoon is inderdaad stout, maar een leerkracht moet daar toch mee om kunnen gaan?
Lees verder onder de advertentie
Juffen zeggen niet snel dat ze een kind niet in de klas willen hebben, er moet dus wel degelijk iets aan de hand zijn. Het is sowieso wijzer als u het probleem niet helemaal op haar conto schuift. U hebt haar namelijk nodig. Voor uw zoon is het van groot belang dat u samen optrekt om hem te helpen. Als u de juf de schuld geeft van zijn stoute gedrag, kan zij de bal terugkaatsen door te zeggen dat u thuis te weinig grenzen stelt. Dan krijg je een patstelling waar niemand belang bij heeft.
Misschien heeft uw zoon hulp nodig. Zelf vindt u hem ook stout. Maar hoe stout precies? Tiranniseert hij de boel of is het gewoon een ondeugend jongetje? Wees transparant en eerlijk. Veel ouders durven niet toe te geven dat ze hun kind niet aankunnen. Vraag de juf of ze ideeën heeft om uw zoon bij te sturen en hoe u haar daarbij kunt steunen. Samen kunt u beoordelen of uw kind misschien extra hulp nodig heeft om zijn stoute impulsen in bedwang te houden.
Lees verder onder de advertentie
Voorkom dat u in een wedstrijd belandt waarbij beide partijen hun kaarten voor de borst houden. Daar heeft niemand iets aan. U niet, de juf niet, en uw zoon al helemaal niet.
De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.