Je kind zit thuis als gevolg van het coronavirus maar moet wel bijblijven, wat nu? Door onderstaande tips wordt het geven van thuisonderwijs een stuk overzichtelijker.
Lees verder onder de advertentie
1. Maak een rooster
Kinderen zijn een duidelijke daginvulling gewend op school. Probeer dat overzicht dus ook thuis door te trekken. Natuurlijk hoef je je niet op de minuut aan de planning te houden – van tien minuten langer buitenspelen of lunchen wordt niemand slechter -, maar het is wel fijn als je kind weet hoe laat hij ongeveer opstaat, zijn rekenles begint of even kan uitwaaien. Oh, voordat je de planning in elkaar zet: kinderen zijn minder productief als ze zich lange tijd moeten concentreren. Ze functioneren beter bij kortere momenten verdeeld over de dag.
Lees verder onder de advertentie
2. Begin de dag op tijd
De meeste ouders houden de standaard schooltijd aan, zo tussen 08.30 en 09.00 uur. Aan het begin van de dag zijn kinderen immers het meest uitgerust en blijft leerwerk beter hangen.
Heeft je kind een halfuur uit een boek geleerd? Ga dan samen knutselen of laat hem op de tablet een leerzaam spelletje spelen. Naast het materiaal dat de juf of meester meegeeft aan je kind, kunnen onderstaande linkjes je hier ook bij helpen.
Alles in één: Squla. Hier oefent je kind spelenderwijs, op eigen tempo en niveau alle spellingregels, begrijpend lezen en woordenschat vanaf € 7,95 per maand.
5. Wees flexibel
Onthoud dat ook je kind aan deze situatie moet wennen. Probeer er daarom zo flexibel mogelijk mee om te gaan: werkt een bepaalde methode niet? Maak er vooral geen strijd van (weerstand is killing voor de motivatie), maar bespreek dan samen wat je kind dan wel leuk zou vinden.
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Hoera! Saskia Weerstand is bevallen van een zoon. Dat maakt de RTL-presentatrice bekend op haar Instagram. “Kleine vriend, we zijn zó blij dat jij er bent.”
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (8 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: ingesleten rolpatronen
We kennen het allemaal: boodschappen doen en telkens weer schrikken bij de kassa. Maar bij Vianna thuis is het elke week een financiële horrorfilm. Haar man en zoon hebben namelijk geen grenzen als het gaat om geld uitgeven aan proteïne snacks.
Een Instagram-video waarin artsen vertellen wat ze hun eigen kids nooit zullen laten doen, ging viral. Van slaapfeestjes tot sekseducatie: het levert verrassende inzichten op.
Als iemand zegt dat opvoeden helemaal vlekkeloos gaat, kunnen wij je vertellen dat dat totaal niet zo is. Ook niet als je kinderen volwassen zijn. Ze blijven jouw kind – met een eigen mening en af en toe stevige discussies.