Je hebt urenlang getwijfeld, lijstjes gemaakt en de perfecte babynaam gekozen—en dan komt er ongevraagd kritiek van vreemden.
Lees verder onder de advertentie
Iris (41), moeder van Emma (7):
“De jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau kwam in de tweede week na de geboorte van Emma de hielprik en gehoortest afnemen. Ze vond het echter ook nodig om haar mening te geven over de naam die we hadden gekozen. Wist ik wel zeker dat ik mijn dochter Emma wilde noemen, zij raadde het namelijk af.
Pardon? Volgens haar waren Emma’s erg pittige kindjes, ik moest er nog maar eens over nadenken of dit verstandig was. Haar opmerking deed pijn. We hadden de naam juist met zoveel liefde uitgekozen.
Lees verder onder de advertentie
Ik had een klacht willen indienen, maar ik werd na drie weken opgenomen met een postpartum depressie, dus ik zat er sowieso al niet lekker bij op dat moment.”
Een babynamenexpert legde onlangs overigens uit wat je écht niet moet doen bij het kiezen van een babynaam. Benieuwd? Je leest het hier.
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Een kraamcadeau is een goedbedoelde verrassing voor de kersverse ouders en de pasgeboren spruit, maar soms krijg je iets waar je totaal niet op voorbereid bent. Hannelore (37) wist niet goed hoe ze moest reageren op het kraamcadeau van haar tante.
Serena Verbon (Beautylab) heeft op haar achtendertigste haar hypotheek – als single mom! – afgelost. Hoe heeft ze dit gedaan en is dat voor anderen ook verstandig om te doen?
Eva kreeg toen ze zwanger was hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Alsof dit nog niet erg genoeg was, geloofde haar leidinggevende niet dat ze echt zo erg en zo vaak ziek was en werd ze uiteindelijk ontslagen. Pure zwangerschapsdiscriminatie.