Wat kun je het beste doen als je kind een bloedneus heeft? Of hoe hou je het internetgedrag van je koter in de gaten? Handig: download onderstaande apps en je krijgt antwoord op al dit soort vragen.
Lees verder onder de advertentie
1. Veilig Groot Worden
Je wil natuurlijk altijd dat je kind in een veilige omgeving opgroeit. De app ‘Veilig Groot Worden’ speelt hier helemaal op in: je vindt er veiligheidstips en koopadviezen, gerangschikt op de leeftijd van je kind én de ruimte in je huis. Zo wordt jouw woning in één klap kindvriendelijk. Te downloaden voor iPhone en Android.
Lees verder onder de advertentie
2. EHBO Rode Kruis
Bloedneuzen, vingers tussen de deur, verslikken of brandwonden: een ongeluk zit in een klein hoekje. Om te weten hoe je op zulke momenten het beste kunt handelen, geeft deze app je handige tips (inclusief filmpjes) voor de dertien meest voorkomende ongevallen met kinderen. Te downloaden voor iPhone, Android en Windows.
Lees verder onder de advertentie
3. Analyst
Wie doet de boodschappen? En wat moet er nog gehaald worden? Met deze app kun je dit allemaal bijhouden. Is je partner onderweg naar huis al langs de bakker geweest, dan streep je ‘brood’ op het lijstje door. Scheelt je een hoop werk (en dubbele producten in huis). Te downloaden voor iPhone.
Een boek voorlezen of knutselen is altijd leuk, maar wil je een keer iets creatiever uit de hoek komen en heb je geen inspiratie, dan is deze app perfect. Je vindt er de leukste kinderactiviteiten voor alle leeftijden. Maak een profiel aan, vul de gegevens van je kind in en je krijgt ze zo op een presenteerblaadje. Te downloaden voor iPhone en Android.
Lees verder onder de advertentie
5. Bsit
Niet iedere (schoon)moeder heeft zeeën van tijd om op te passen. Wil je een avondje uit en kun je geen oppas vinden? Met de app Bsit kun je een oppas zoeken die is aangeraden door vrienden of buurtgenoten: lekker vertrouwd. Te downloaden voor iPhone en Android.
Lees verder onder de advertentie
6. Qustodio Parental Control
Hiermee controleer je het internetgedrag van je kind. De app blokkeert ongepaste en gevaarlijke websites en houdt de webgeschiedenis en social media-activiteiten bij. Gaat er iets mis, dan hoor je een alarm. Te downloaden voor iPhone en Android.
De kids naar school brengen, werken, boodschappen halen en oh ja, ’s avonds nog even je kind naar voetbal brengen. Stress? Cozi helpt je om de drukke familieplanning overzichtelijk te maken. Ook verjaardagen en afspraken bij de dokter kun je gemakkelijk invoeren. Te downloaden voor iPhone en Android.
8. Heppee
Ben je gescheiden? Dan is het een flinke klus om bij te houden wanneer je kind bij jou is en op welke dagen hij bij je ex-partner logeert. Met de app Heppee is dat verleden tijd en maak je heel handig een overzicht. Wil je met je ex-partner overleggen over je kind, dan klik je op de ‘Bel mij-‘knop. Te downloaden voor iPhone
Het ging onlangs viral op TikTok: een extreme traktatie dat meer iets weg had van een kerstpakket. Vera maakte dat ook mee. Na een partijtje kwam haar dochter thuis met een mand vol goodies.
Dionne heeft een heel lieve schoonmoeder. Goed, ze is wat aanwezig en ze trekt het liefst haar eigen plan, ook als je je grenzen aan hebt gegeven, maar hey, de kinderen zijn dol op haar en het kan echt slechter.
Ellen is trajectbegeleider in het voortgezet speciaal onderwijs, thrillerauteur bij uitgeverij De Fontein, moeder van Lewis en Miles (13 en 10) uit een vorige relatie en Sophia (2) en baby Aiden met haar vriend Nils. Volg haar op Instagram.
Iedere ouder maakt weleens een fout, maar sommige momenten blijven je voor altijd achtervolgen. Wat begon als een onschuldige speelsessie in het park, veranderde voor Sandra in een schuldgevoel dat ze al 14 jaar met zich meedraagt.
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.