KLM heeft zich de woede van veel moeders op de hals gehaald: in een tweet schrijft de luchtvaartmaatschappij dat vrouwen die borstvoeding geven, door het personeel gevraagd mogen worden hun baby en borst te bedekken als andere passagiers zich er ongemakkelijk door voelen.
Lees verder onder de advertentie
‘Klagen? Eigen schuld’
Het begon allemaal met een Facebookbericht van de Amerikaanse Shelby Angel. Zij vloog vorige maand van San Francisco naar Amsterdam met haar 1 jaar oude kind, toen ze door een stewardess werd gevraagd of ze zich wilde bedekken tijdens het voeden. ‘Ik zei dat ik dat niet wilde, omdat mijn dochter dit niet fijn vindt. Toen waarschuwde ze me dat als een medepassagier zou klagen, dat mijn eigen verantwoordelijkheid zou zijn.’ Uiteindelijk klaagde niemand en volgens Shelby had alleen de stewardess er problemen mee. ‘De rest van de vlucht voelde ik me niet op mijn gemak.’
Lees verder onder de advertentie
Breastfeeding is permitted at KLM flights. However, to ensure that all our passengers of all backgrounds feel comfortable on board, we may request a mother to cover herself while breastfeeding, should other passengers be offended by this.
De reactie van KLM leidt tot boze reacties. ‘Hoe durven jullie!’, zo reageert iemand. ‘Wat een belachelijke, vrouwonvriendelijke regels.’ Er zijn zelfs mensen die KLM boycotten. ‘Ik vlieg voortaan wel met een andere maatschappij.’
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.