![sterrenbeelden koppig](https://img.kekmama.nl/w480/h480/d480/scalefit/kekmama/2024/07/sterrenbeelden-koppig-scaled.jpg)
Kinderen met deze sterrenbeelden luisteren vrijwel nooit
Als ouder heb je vast wel eens het gevoel dat je woorden het ene oor in en het andere oor uit gaan bij je kind. Maar wist je dat de sterren misschien een handje meehelpen?
Heel jammer, dat je door het coronavirus nu niet met je kind op bezoek kunt bij opa en oma. Met deze tips hebben jullie op afstand toch een toptijd met elkaar.
Lees jij je kind iedere avond voor het slapengaan een verhaal voor? Laat opa of oma dit ook een keer doen, via FaceTime of een andere app waarmee je kunt videobellen. Ze hebben ze vast wel wat kinderboeken in huis en anders lezen ze een digitaal verhaal voor. Overdag kan dat natuurlijk ook perfect.
Extra leuk: ga bij je kind zitten en doe alsof je de handen van opa of oma bent. Dus als oma roept dat ze je kind gaat kietelen, kun jij dat in het echt doen. Zo lijkt het net alsof je kind bij oma op schoot zit.
Schaken, Uno, Wordfeud: er zijn genoeg spelletjes die je kind samen met opa of oma online kan doen.
Zet Skype of Facetime aan en ga samen zingen. Gebruik ook leuke voorwerpen, zoals een handpop of een sok. Heb je net wat meer interactie, ook al zijn jullie niet samen in één ruimte.
Lees ook:
Onderzoek: dít is waarom een goede band tussen grootouders en kleinkinderen belangrijk is >
Heeft je kind nog huiswerk liggen, dan kan opa of oma daar misschien bij helpen. Is dat te ingewikkeld of is je kind nog klein, dan kunnen ze samen natuurlijk ook tellen, klokkijken of andere leerzame opdrachten doen.
Meer aandacht voor elkaar is in deze tijd extra belangrijk, dus een mooie kans voor opa of oma om verhalen te delen met hun kleinkind. Over hun eigen jeugd, hoe hun schooltijd was, enzovoorts. Laat je kind als voorbereiding een lijstje maken met vragen voor opa en oma: wat heeft hij ze altijd al willen vragen?
Is je kind al wat ouder en kookt of bakt hij graag met je mee? Zet dan nu oma met een tablet in haar keuken en laat haar één van haar vertrouwde gerechten maken. Je kind kan met haar meebakken of -koken in jullie eigen keuken en ondertussen overleggen ze via de tablets – en jij krijgt een verrukkelijk kostje voorgeschoteld.
Bron: NJI