Nét wanneer je ’s avonds op je reservebrandstof zit, belt je partner dat-ie later thuiskomt. Of is de koffie op. En dan baal je.
Lees verder onder de advertentie
Maar ook deze dingen kun je er dan echt niet bij hebben:
1. Kinderen die vragen stellen
Nieuwsgierige kinderen; ze stoppen nooit. En hoe later het wordt, hoe ingewikkelder hun vragen worden. Tip: oordoppen?
2. Rommel in huis
Je hebt al opgeruimd na het ontbijt, de lunch en loopt al de hele dag om een zelfgemaakt fort en alle rommel die daarbij hoort. Laat je kinderen lekker tv kijken. Weet je tenminste zeker dat er niet meer zooi bij komt.
’s Ochtends is het gezeur nog acceptabel, maar aan het eind van de dag word je er ziek van. Dus: geen gezeur, tenzij je een wijntje voor je moeder inschenkt – al zijn ze daar helaas nog te jong voor.
Lees verder onder de advertentie
4. Avondeten maken
Helemaal als je erachter komt dat de kip die je wilde bereiden nog bevroren is. Afhalen heb je de afgelopen twee dagen al gedaan, dan worden het maar hotdogs…
5. Een partner die zichzelf bij thuiskomst een halfuur in de badkamer opsluit
Natuurlijk moet je kunnen begrijpen dat ze moeten ontspannen: ze hebben de hele dag gewerkt. Maar NEE WIJ MOEDERS BEGRIJPEN HET NIET, want krijgen wij tijd om bij te komen?
Ruzie met je partner, het overkomt de beste. Of het nu gaat om een niet-opgeruimde sok, een ruzie om een vuilniszak of de thermostaat die op de verkeerde stand staat, kleine irritaties kunnen zomaar escaleren. Dat weet Valerie (26) als geen ander.
Wie jarig is, trakteert! Als moeder wil je natuurlijk iets leuks bedenken zonder dat je urenlang in de keuken hoeft te staan. Dat dacht ook Bibi Breijman, die voor de verjaardag van dochter Teddy een lekkere en supersnelle traktatie in elkaar flanste.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (7 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: hoe een zieke peuter zorgt voor het terugschieten in vaste rolpatronen.
Een nieuw jaar, een nieuw bedrag voor de kinderbijslag. Dat is fijn om te weten, want elke euro helpt als je kinderen sneller groeien dan je portemonnee kan bijhouden. Dit zijn de bedragen voor 2025.
Gender disappointment: het is een taboe, maar het komt wel regelmatig voor. Soms heb je al van jongs af aan een bepaald beeld van je gezin in je hoofd, soms heb je gewoon voorkeur voor een geslacht. Het overkwam Cynthia, die gewoon eigenlijk haar gezin altijd voor zich zag met een zoon en een dochter.