Kinderen die niet gevaccineerd zijn tegen de bof, mazelen of rode hond (BMR) zijn niet langer welkom bij het Noord-Hollandse Berend Botje. Met 3000 kinderen is het daarmee een van de eerste grote kinderopvanglocaties in Nederland die deze maatregel neemt.
Lees verder onder de advertentie
“Vanaf 1 juli worden kinderen alleen nog toegelaten tot de locaties als ze deelnemen aan het Rijksvaccinatieprogramma”, staat in een brief aan ouders en verzorgers. “De aanleiding van ons besluit is dat wij een zo veilig mogelijke omgeving voor kinderen willen bieden.”
Lees verder onder de advertentie
Medische redenen
Als een kind om medische redenen niet (of nog niet) kan worden gevaccineerd, bespreekt de opvang mogelijke alternatieven in samenspraak met de ouders, verzorgers en de behandelend arts.
D66 diende een halfjaar geleden al een wetsvoorstel in waarin staat dat kinderopvangcentra niet-ingeënte kinderen moeten kunnen weigeren. De Tweede Kamer moet er nog een besluit over nemen, maar zolang de wet niet is aangenomen mogen kinderen dus officieel niet de deur gewezen worden.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.