Natuurlijk wil je de planeet mooi doorgeven aan je kind, maar hoe doe je dat? Door duurzame mode te shoppen, bijvoorbeeld. We geven je een aantal makkelijke tips om jouw impact te verkleinen, terwijl je er tegelijkertijd de levensduur van je favoriete fashion items mee verlengt. Win-win.
Lees verder onder de advertentie
Heb je de toffe nieuwe baby en kinderkleding collectie van Noppies al gezien? Noppies produceert duurzame producten en fijne mode voor jou en je kind, en koopt ook verantwoord in. Zo is het aandeel duurzame vezels in hun producten verhoogd van bijna 40% naar 50% in 2020. Van GOTS en BCI-katoen tot gerecycled polyester. Klinkt misschien ingewikkeld, maar hierdoor vermindert de CO2-uitstoot en worden er minder water en hulpbronnen gebruikt. Beter voor de planeet en dus voor jou en je kind.
Wil jij ook bijdragen aan een duurzamere wereld en tegelijkertijd langer genieten van je favoriete fashion-items? Lees dan vooral deze handige tips even.
Lees verder onder de advertentie
Koop slim
Denk na voordat je iets aanschaft. Stel jezelf de vragen: ‘Past het me goed? Voel ik me er geweldig in?’ Investeer in goede items, en kies voor kwaliteit boven kwantiteit. Kleding met een hoge kwaliteit en tijdloos design zijn essentieel voor het bouwen van een duurzame garderobe. En vroeg of laat – als je kinderen hun kleren ontgroeien – is een mooi item altijd fijn voor iemand anders.
Lees verder onder de advertentie
Kleine wasjes, grote wasjes
Was minder, zo koud mogelijk, strijk niet (ha, geen straf), gebruik biologisch wasmiddel en hang je kleding in de badkamer terwijl je doucht. Wist je dat de zorg voor kleren vaak meer impact heeft op het milieu dan de productie en distributie samen? Soms is wassen – nog – niet nodig, maar kun je gebruik maken van frisse lucht. Scheelt ook weer in je elektriciteitrekening.
Lees verder onder de advertentie
Go organic
Alle soorten stoffen geven microvezels af in de was. Het probleem is dat microvezels in synthetische weefsels niet biologisch afbreekbaar zijn. Deze vezels komen uiteindelijk terecht in de oceanen, en reizen door de voedselketen terug naar je eten. Op lange termijn zijn organische materialen dus niet alleen beter voor het milieu in het algemeen, maar ook voor alles dat leeft op deze planeet.
Lees verder onder de advertentie
Kies eerlijke merken
Koop merken die mooie spullen maken en zo goed mogelijk met mens, dier en milieu omgaan. Gelukkig zijn dat er steeds meer. Vraag merken ook gerust naar hun activiteiten op het gebied van duurzaamheid.
Opknapper
Nog hip ook: geef je kleding een tweede kans door hardnekkige vlekken of gaten te bedekken met overgebleven stof of leuke patches. Is het tijd om afscheid te nemen, recycle, verkoop of schenk jouw kleding dan aan een organisatie. Handig: Noppies Vraag & Aanbod platform kan je helpen jouw items een tweede leven te geven.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.