Parels voor een prikkie: 10 dingen die je bij de kringloop scoort voor je kind

22.10.2024 15:00
Kringloop kind Beeld: Pexels

Als ouder zit je niet altijd te wachten op torenhoge uitgaven voor kinderspullen. Gelukkig is daar de kringloopwinkel: dé plek waar je schatten kunt scoren voor een kleine prijs. Deze toffe dingen kun je voor je kind vinden bij de kringloop.

Van speelgoed waar je kleintje nog járen plezier van heeft tot verrassend leuke kleding – de kringloop heeft het allemaal. En het mooiste? Het is duurzaam, uniek en vaak spotgoedkoop. Hier zijn de tofste dingen die je voor je kind kunt scoren bij de kringloop.

Kringloopvondsten voor je kind

Ben je op zoek naar iets leuks voor je kind? Stap eens binnen bij een kringloopwinkel. Wie weet kom je met een hele tas vol schatten thuis, zonder dat je portemonnee geplunderd is. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje tijd om te speuren. Maar geloof ons, dat is het dubbel en dwars waard. Let bijvoorbeeld eens vaker op deze tien dingen:

1. Vintage speelgoed

Je loopt de kringloop in en wat zie je? Plotseling duik je terug in je eigen jeugd met houten blokken, bordspellen uit de jaren ’90 en kleurrijke treintjes die je doen denken aan vroegere tijden. Vaak in perfecte staat en voor een fractie van de nieuwprijs. Het mooie van tweedehands speelgoed is dat het al bewezen heeft dat het stevig is. Als het een andere peuter overleefd heeft, kan die van jou het waarschijnlijk ook niet meteen slopen.

2. Nostalgische kinderboeken

Boeken die jij vroeger las voor het slapengaan? Ja hoor, die vind je bij de kringloop! Stapels kinderboeken die vaak amper zijn opengeslagen (of juist wel, maar ach, dat maakt het ook weer charmant). Van sprookjesklassiekers tot herkenbare prentenboeken, keuze genoeg. En voor een paar euro heb je ineens een hele nieuwe verzameling. Extra bonus: als ze hun favorieten kapot lezen (het gebeurt), dan is dat ook geen drama. Je pakt gewoon een nieuwe stapel tijdens je volgende kringloopbezoek.

3. Fietsen en skelters

Hoe vaak gebeurt het dat je een prachtige fiets koopt, om er een paar maanden later achter te komen dat je kind een groeispurt heeft doorgemaakt en er nu niet meer op past? Precies. Bij de kringloop vind je vaak tweedehands fietsen en skelters in prima staat, die je voor een zacht prijsje kunt aanschaffen. En als ze er weer uitgroeien? Geen probleem, je brengt hem gewoon terug of haalt een grotere versie. Tip: loopwagentjes vind je ook vaak terug bij de kringloop.

Lees ook: Marloes: ‘Zo heb ik 1856 euro op mijn babyuitzet bespaard’

4. Kleding voor je kleintje

Kringloopwinkels zijn een goudmijn als het gaat om kinderkleding. Hier vind je alles van regenjassen tot feestjurken voor een habbekrats. En vaak zijn ze nog in topconditie, want laten we eerlijk zijn: veel kinderen groeien sneller uit hun kleding dan ze het daadwerkelijk dragen. Tip: neem meteen een maatje groter mee als je een tof item vindt, dan ben je alvast voorbereid op die volgende groeispurt.

5. Meubeltjes die een beetje liefde nodig hebben

Hoe leuk is het om een uniek stoeltje of tafeltje te scoren dat je zelf kunt opknappen? Kindermeubels worden vaak voor een prikkie aangeboden en met een likje verf of een nieuwe stof voor dat schattige krukje creëer je iets unieks voor op de kinderkamer. Je kunt er zelfs een project van maken om samen met je kind die oude meubels om te toveren tot iets nieuws. Extra punten voor creatief ouderschap!

6. Knutselspullen voor eindeloos plezier

Heb je weleens in de knutselhoek van een kringloopwinkel gekeken? Het is vaak een paradijs vol kralen, verf, papier en andere creatieve spulletjes. Voor een paar euro kun je een mand vol materialen scoren en je kleintje urenlang bezig houden. Plus, het is ideaal om een voorraad in huis te hebben voor die regenachtige zondagen waarop je zelf niet meer weet wat te verzinnen.

7. Fantastische verkleedkleding

Wie zegt dat je nieuwe prinsessenjurken of astronautenpakken moet kopen? Bij de kringloop struikel je vaak over verkleedkleding in alle soorten en maten. Perfect voor je kleine dramaqueen of fantasierijke avonturier. Van feeënvleugels tot piratenhoeden, je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het. En het kost bijna niks.

8. Babyspullen zonder schrikbarende prijskaartjes

Wiegjes, kinderstoelen, boxen, als nieuwbakken ouder word je soms gillend gek van de prijskaartjes die aan babyspullen hangen. Bij de kringloop haal je voor een fractie van de prijs spullen die er vaak nog keurig uitzien. Bonus: je draagt je steentje bij aan de planeet door te kiezen voor tweedehands. Alleen al daarom moet je jezelf een schouderklopje geven.

Lees ook: ‘Ik verdien 1500 euro per maand met tweedehands kinderkleding verkopen’

9. Puzzels en spelletjes voor de hele familie

Of je nu een puzzel zoekt om samen te maken of een bordspel voor de hele familie: bij de kringloop vind je altijd wel een hoekje boorde vol spellen. Het is vaak een schatkamer voor klassiekers én varianten die je nog niet kende. Vergeet alleen niet even te checken of er stukjes ontbreken. Je hebt geen zin in drama als blijkt dat er eentje mist tijdens het puzzelen.

10. Decoratie voor de kinderkamer

Lampjes, schilderijtjes, kussens… soms hebben de kringloopwinkels decoraties die zo uit een dure woonwinkel lijken te komen (en soms is dat ook echt zo). Een paar accessoires en de kinderkamer heeft ineens een hele nieuwe look. En voor die prijs kun je nog eens wisselen als je kleine plotseling niet meer van dinosaurussen, maar van piraten houdt.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.