Lidwien Kok, directeur van basisschool De Sterrenschool in Zevenaar, vindt drie tot vier weken zomervakantie meer dan voldoende. Waarom? “Zes vakantieweken zijn een drama, zeker voor leerlingen die moeite hebben met lezen”, zegt ze tegen De Gelderlander.
Lees verder onder de advertentie
Ze merkt dat kinderen na de vakantie eerst twee weken bezig zijn om hun draai weer te vinden, voor ze kunnen starten met nieuwe stof.
‘Passé’
Ook organisatorisch vindt Kok de zomervakantie behoorlijk onhandig: “De zesweekse vakantie komt voort uit de tijd dat kinderen moesten helpen hooien en rooien op het land. Bovendien waren moeders thuis om voor de kinderen te zorgen. Dat is écht passé.” Daarom ziet ze veel liever dat kinderen vier weken vrij hebben, en vaker door het jaar heen: “Ik schat dat een kwart van de kinderen er baat bij heeft om door te leren en normale structuur te houden.”
Ze heeft haar idee al geopperd bij het Ministerie van Onderwijs, maar het lijkt er niet op dat er één, twee, drie iets gaat veranderen. Kok: “Daarvoor moet de onderwijswet worden aangepast en zoiets duurt erg lang.”
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.