Welke Disney villain is jouw kind volgens hun sterrenbeeld?

21.09.2024 11:00
boos kind

Laten we eerlijk zijn: een beetje drama op z’n tijd is best leuk. En niemand doet drama beter dan de Disney villains. Ze zijn sluw en hebben die onweerstaanbare charme (ook al zijn ze gemeen). Lees snel verder en ontdek welke Disney villain jouw kind diep van binnen is.

Ram (21 maart – 20 april)

Villain: Gaston – Belle en het Beest
Waarom? Net als Ram is Gaston energiek, competitief en altijd vol zelfvertrouwen. Ram-kinderen gaan vaak recht op hun doel af, precies zoals Gaston doet in zijn poging om Belle voor zich te winnen. Ze laten zich niet snel tegenhouden en dat maakt ze krachtig… maar misschien ook een beetje ongeduldig en koppig.

Stier (21 april – 21 mei)

Villain: Ursula – De Kleine Zeemeermin 
Waarom? Stieren houden van luxe en zijn vastberaden. Net zoals Ursula, die alles doet voor haar onderzeese macht (en daarbij haar stijl niet vergeet). Ursula weet wat ze wil en neemt haar tijd om het te krijgen, iets wat een Stier ook goed kan. Ze zijn loyaal, maar vergeet niet: als je hen in de weg staat, kunnen ze ook behoorlijk meedogenloos zijn.

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Villain: Hades – Hercules
Waarom? Tweelingen staan bekend om hun humor en snelle denkvermogen, net als Hades. Hij heeft altijd een slimme opmerking paraat en weet zijn woorden precies goed te gebruiken. Tweelingen hebben dezelfde sluwe charme en kunnen, net als Hades, iedereen om hun vingers winden met een goed verhaal. Altijd grappig, altijd scherpzinnig.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Villain: Mevrouw Tremaine – Assepoester
Waarom? Kreeften zijn verzorgend, maar kunnen soms ook wat overbeschermend en controlerend zijn. Mevrouw Tremaine (de gemene stiefmoeder) houdt streng toezicht op haar huishouden en laat niets aan het toeval over. Kreeft-kinderen zijn super loyaal aan hun familie, maar als ze zich gekwetst voelen, kunnen ze zich terugtrekken en stilletjes hun wraakplan uitwerken, net zoals Mevrouw Tremaine.

Lees ook – Je kind vernoemen naar een Disney prinses? Moet kunnen

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Villain: Scar – De Leeuwenkoning
Waarom? Leeuwen houden van drama, aandacht en leiderschap, net als Scar. Hij wil niets liever dan op de troon zitten en de ster van de show zijn. Leeuw-kinderen stralen zelfvertrouwen uit en hebben vaak een grootse persoonlijkheid. Maar let op: als ze hun zin niet krijgen, kunnen ze behoorlijk manipulatief uit de hoek komen, precies zoals Scar.

Maagd (24 augustus – 23 september)

Villain: Malafide – Doornroosje
Waarom? Maagden zijn perfectionisten en hebben oog voor detail, net als Malafide. Ze houdt alles nauwkeurig in de gaten en laat niets aan het toeval over. Maagd-kinderen zijn slim, analytisch en hebben vaak een plan klaar, ook al delen ze dat niet met iedereen. Net als Malafide kan hun perfectionisme soms doorslaan als dingen niet volgens hun verwachtingen verlopen.

Weegschaal (24 september – 23 oktober)

Villain: De Boze Koningin – Sneeuwwitje 
Waarom? Weegschalen houden van schoonheid en harmonie, maar kunnen ook een tikkeltje ijdel zijn, net als de Evil Queen. Ze zijn altijd op zoek naar balans, maar als die balans verstoord wordt (bijvoorbeeld door iemand die mooier is dan zij), kunnen ze in hun manipulatieve kant stappen. Weegschaal-kinderen willen graag dat alles eerlijk verloopt, maar ze schuwen een beetje competitie niet als het op charme aankomt.

Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Villain: Dr. Facilier – De Prinses en de Kikker  
Waarom? Schorpioenen zijn mysterieus, intens en houden van alles wat net buiten de normale grenzen valt, net als Dr. Facilier. Hij speelt met donkere krachten en gebruikt zijn kennis om anderen te manipuleren. Schorpioen-kinderen hebben vaak een fascinatie voor het onbekende en kunnen super overtuigend zijn als ze iets willen. Ze zijn intens, geheimzinnig en hebben dezelfde aantrekkingskracht als Dr. Facilier.

Lees ook – Deze bekende moeder uit een serie ben jij volgens je sterrenbeeld

Boogschutter (23 november – 21 december)

Villain: Kapitein Haak – Peter Pan
Waarom? Boogschutters zijn avontuurlijk en vrijheidslievend, net als Captain Hook, die altijd op zoek is naar nieuwe uitdagingen (ook al wil hij eigenlijk gewoon van Peter Pan winnen). Boogschutter-kinderen hebben een speelse, onrustige geest en houden ervan om nieuwe werelden te verkennen. Net als Captain Hook kunnen ze snel geïrriteerd raken als ze tegengewerkt worden, maar hun optimisme houdt hen altijd in beweging.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Villain: Moeder Gothel – Rapunzel/Tangled
Waarom? Steenbokken zijn serieus, gedisciplineerd en ambitieus, net als Moeder Gothel. Ze doen alles om hun doelen te bereiken, zelfs als dat betekent dat ze anderen moeten manipuleren om het voor elkaar te krijgen. Steenbok-kinderen hebben vaak een sterk gevoel van verantwoordelijkheid, maar kunnen ook heel koppig zijn. Net als Moeder Gothel zullen ze niet snel hun plan loslaten als ze eenmaal een idee in hun hoofd hebben.

Waterman (21 januari – 19 februari)

Villain: Yzma – Keizer Kuzco
Waarom? Watermannen zijn excentriek en hebben een unieke kijk op de wereld, net als Yzma. Ze houden ervan om anders te zijn en doen dingen op hun eigen manier, ook als anderen dat misschien niet begrijpen. Waterman-kinderen hebben vaak een wilde fantasie en kunnen onconventionele oplossingen bedenken voor problemen, precies zoals Yzma haar gekke plannen bedenkt om de keizer te verslaan.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Villain: Jafar – Aladdin
Waarom? Vissen zijn dromerig, intuïtief en houden van mystiek, net als Jafar. Hij is altijd op zoek naar meer kennis en macht, en zijn plannen zijn vaak gebaseerd op dromen en visioenen van de toekomst. Vissen-kinderen zijn creatief en gevoelig, maar als ze gekwetst worden, kunnen ze net zo wraakzuchtig worden als Jafar. Ze hebben een rijke innerlijke wereld die hen drijft, net als deze mysterieuze villain.

Of je kind nou een dramatische Scar is of een charmante Hades, één ding is zeker: zelfs de grootste Disney villains hebben hun momenten van glorie. En laten we eerlijk zijn, zonder een beetje slechtheid zou het leven toch een stuk saaier zijn? Dus omarm de inner villain van jouw kind en geniet van hun streken, mama!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.