Hoewel we een tabletgeneratie opvoeden, wil je je bloedje natuurlijk ook iets van vroeger meegeven. Al is dat nog best een uitdaging, blijkt wel uit onderstaand gesprek tussen moeder en zoon.
Lees verder onder de advertentie
Vroeger was er nog geen internet, maar dat kan deze jongen niet geloven. Want hoe wist je dan of het eerste lesuur zou uitvallen? ‘Dan hing er een briefje op de deur van het lokaal’, antwoordt de moeder. ‘Maar wat als het al 08:00 uur was? Dan moest je dus alsnog eerder opstaan?’.
Ook ziet hij het nut van een prikbord in de klas, met daarop afspraken over bijvoorbeeld lessen en huiswerk, niet in. Want dan moet je dus éérst het lokaal binnenlopen voordat je weet wat je moet doen…
Lees verder onder de advertentie
Eh, ja. Wat hadden we het vroeger toch zwaar.
Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >
Ruzie met je partner, het overkomt de beste. Of het nu gaat om een niet-opgeruimde sok, een ruzie om een vuilniszak of de thermostaat die op de verkeerde stand staat, kleine irritaties kunnen zomaar escaleren. Dat weet Valerie (26) als geen ander.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (7 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: hoe een zieke peuter zorgt voor het terugschieten in vaste rolpatronen.
Een nieuw jaar, een nieuw bedrag voor de kinderbijslag. Dat is fijn om te weten, want elke euro helpt als je kinderen sneller groeien dan je portemonnee kan bijhouden. Dit zijn de bedragen voor 2025.
Lara Temme is tekstschrijver en woont samen met haar zoon (7) en dochter (9) in Brabant. Thuis wordt er veel gelachen, geknuffeld, gehuppeld en gezongen. Wel vals, maar daar heeft het gezin zelf weinig last van. Evenals de altijd rommelige zolder.
Gender disappointment: het is een taboe, maar het komt wel regelmatig voor. Soms heb je al van jongs af aan een bepaald beeld van je gezin in je hoofd, soms heb je gewoon voorkeur voor een geslacht. Het overkwam Cynthia, die gewoon eigenlijk haar gezin altijd voor zich zag met een zoon en een dochter.