Is jouw baby vaak onrustig in bed? Wordt-ie snel wakker van omgevingsgeluiden of gaat inslapen moeizaam? Dan kan white noise de oplossing zijn. Wij leggen je uit wat het inhoudt én hoe je het kunt gebruiken.
Lees verder onder de advertentie
“White noise kan enorm helpen om je baby de koppeling te laten maken van de ene slaapcyclus in de andere slaapcyclus”, vertelt kinderslaapcoach Myrthe Stapper. “Het is een monotoon geluid waar veel baby’s rustig van worden, omdat het lijkt op het geluid dat ze ook in de baarmoeder hoorden.” Voor jezelf zal het waarschijnlijk minder rustgevend werken: het is immers vergelijkbaar is met een draaiende ventilator, een stofzuiger of een radio die is afgestemd op een slechte frequentie. Toch worden veel baby’s (en zelfs kinderen op latere leeftijd nog) er enorm relaxt van.
Er zijn verschillende opties om white noise te gebruiken. Zo heb je apps, YouTube-video’s, knuffels, maar ook slaapwekkers die het geluid afspelen. Hoe vaak je het aanzet, is aan jou: je kunt het alleen tijdens het inslapen gebruiken of de hele nacht aan laten staan. Kijk vooral naar waar jouw kind behoefte aan heeft. Wanneer je baby ongeveer 1 jaar oud is, kan je het geluid afbouwen. Dit doe je door het volume elke week een tikkeltje lager te zetten, tot je kind helemaal geen ruis meer nodig heeft.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.