‘Reis mee!’, de titelsong van het nieuwste album voor Kinderen voor Kinderen, schiet bij veel ouders in het verkeerde keelgat. Het lied zou kinderen aansporen om ongezond te eten.
Lees verder onder de advertentie
Cabaretier Jochem Myjer, die de tekst voor het nummer schreef, noemt deze kritiek in een interview met AD ’typisch Nederlands gezeik’.
Lees verder onder de advertentie
‘Stimuleert het krijgen van obesitas’
‘Thuis eet ik gezond, ja dan ben ik echt de klos, maar als het weer vakantie is dan ga ik lekker los’, is één van de zinnen die in het liedje wordt gezongen. Belachelijk, vinden veel ouders. ‘Omdat een kinderliedje kan bepalen wat er thuis op tafel komt’, veronderstelt iemand op Twitter. En: ‘Dit lied stimuleert het krijgen van obesitas.’
Toch zijn er ook mensen die al dat commentaar , net als de schrijver zelf, ‘ophef om niks’ noemen. ‘Ik kruip in de hoofden van kinderen om hun gedachtegang te doorgronden’, zegt Myjer. ‘Tijdens de vakantie even iets minder verantwoord eten of drinken is voor kinderen en hun ouders de normaalste zaak van de wereld: vaders en moeders drinken een biertje meer, terwijl kinderen ook even op de ongezondere toer mogen. Dat zoiets tot obesitas zou kunnen leiden, is een merkwaardige suggestie.’
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Serena Verbon (Beautylab) heeft op haar achtendertigste haar hypotheek – als single mom! – afgelost. Hoe heeft ze dit gedaan en is dat voor anderen ook verstandig om te doen?
Een kraamcadeau is een goedbedoelde verrassing voor de kersverse ouders en de pasgeboren spruit, maar soms krijg je iets waar je totaal niet op voorbereid bent. Hannelore (37) wist niet goed hoe ze moest reageren op het kraamcadeau van haar tante.
Eva kreeg toen ze zwanger was hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Alsof dit nog niet erg genoeg was, geloofde haar leidinggevende niet dat ze echt zo erg en zo vaak ziek was en werd ze uiteindelijk ontslagen. Pure zwangerschapsdiscriminatie.
Iedere ouder wil de eerste verjaardag van hun kind speciaal maken. Maar wat begon als een bescheiden feestje met familie en vrienden, eindigde voor Alaya in een groots evenement met een gastenlijst van honderd man, een ballonnenboog en een rekening waar ze liever niet te lang naar kijkt.