De eerste twaalf weken van haar zwangerschap waren voor Kek Mama’s Malu vooral spannend. Nu ze een paar maanden verder is, geniet ze volop. Én realiseert ze zich ineens hoeveel er nog geregeld moet worden voordat de baby er is.
Lees verder onder de advertentie
Inlezen
‘Noem me wereldvreemd, maar werkelijk niemand had mij verteld dat ik al op zoek moest gaan naar een kinderopvang nog voordat mijn embryo überhaupt armpjes en beentjes had. Helemaal als je in een stad als Rotterdam woont. Dus toen een zwangere vriendin me met vijftien weken nonchalant vertelde dat ze al een plek bij een opvang om de hoek had geclaimd, kreeg ik het Spaans benauwd.’
Lees verder onder de advertentie
‘Tig verschillende checklists’
‘Hoogste tijd om me in te lezen, maar God mag weten waar ik moest beginnen. Ik bedoel: Google ‘wat moet ik regelen tijdens de zwangerschap’ en je komt op -tig verschillende checklists waar steeds iets anders staat. Tuurlijk, adviezen als het aanvragen van gratis kraampakketten (prima tip, overigens), het regelen van kraamzorg, zwangerschapsverlof en nadenken over fles- of borstvoeding lees je overal terug. Maar kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag berekenen? Het meeverzekeren van de babyuitzet? Overlijdensverzekering afsluiten? Heb je effe?’
Lees verder onder de advertentie
‘Ik liep over’
‘Toen de verloskundige me nog ook vroeg te checken of mijn zorgverzekering alles wel dekte en kennissen mij scheef aankeken als ik zei dat we nog niets aan de kinderkamer hadden gedaan, liep ik over. En omdat iedereen weet dat zwangerschapshormonen en stress moeilijk samengaan (plus je ineens beseft hoe snel negen maanden voorbijvliegen), gingen we op zoek naar een schema waar wél alles opstond.’
Lees verder onder de advertentie
Financiële Kraamlijst
‘Voilà, daar was-ie dan: de Financiële Kraamlijst. Van kinderbijslag checken, verzekeringen controleren tot het ongeboren kind erkennen en zelfs een voogd benoemen: alles wat je voor/kort na de geboorte moet regelen staat hier uitgelegd. Alsjeblieft, scheelt je de nodige stress. En ik kan weer ademen.’
Lees verder onder de advertentie
Met een gezin is het vaak rennen en vliegen. Logisch dus dat sommige dingen er weleens bij inschieten zoals het regelen van je geldzaken. De Financiële Kraamlijst helpt ouders graag op weg zodat ze het niet alleen nu goed hebben met hun gezin, maar óók in de toekomst.
Danique Bossers (32) is CEO van mode-imperium Most Wanted en maakt de podcast Unfinished Business met verloofde Pieter Musters. Ook is Danique open over de ziekte endometriose, waar ze aan lijdt en aan geopereerd is. Ze maakte een podcastaflevering met specialist Maddy Smeets over deze slopende ziekte.
Anne-Marie en haar vriendin Laura verwachten in april hun eerste kindje en zoals veel aanstaande ouders, wilden ze graag een 3D-echo laten maken. In de ochtendshow met Mattie en Marieke deelde de zwangere nieuwslezeres haar eerste (en waarschijnlijk laatste) ervaring met de welbekende 3D-echo.
Elke moeder kent zo’n strijd. Zo’n totaal onnodige, maar toch eindeloos durende strijd met een peuter. En als je dan ook nog eens commentaar krijgt van een onbekende op straat doet dat je spreekwoordelijke emmer helemaal overlopen. Jade (30) vertelt er meer over.
Er zijn van die vrouwen die meteen wisten: “Een dochter, dat past perfect bij mij!” Niet zo gek, want ze hadden al een zwak voor roze glitterjurkjes, vlechtkunst op topniveau en high tea’s met mini-sandwiches.
Waterparels, ook wel bekend als Orbeez of water beads, zijn kleine, kleurrijke balletjes die water absorberen en in omvang toenemen. Hoewel ze populair zijn als sensorisch speelgoed, kunnen ze ook gevaarlijk zijn.