De eerste twaalf weken van haar zwangerschap waren voor Kek Mama’s Malu vooral spannend. Nu ze een paar maanden verder is, geniet ze volop. Én realiseert ze zich ineens hoeveel er nog geregeld moet worden voordat de baby er is.
Lees verder onder de advertentie
Inlezen
‘Noem me wereldvreemd, maar werkelijk niemand had mij verteld dat ik al op zoek moest gaan naar een kinderopvang nog voordat mijn embryo überhaupt armpjes en beentjes had. Helemaal als je in een stad als Rotterdam woont. Dus toen een zwangere vriendin me met vijftien weken nonchalant vertelde dat ze al een plek bij een opvang om de hoek had geclaimd, kreeg ik het Spaans benauwd.’
Lees verder onder de advertentie
‘Tig verschillende checklists’
‘Hoogste tijd om me in te lezen, maar God mag weten waar ik moest beginnen. Ik bedoel: Google ‘wat moet ik regelen tijdens de zwangerschap’ en je komt op -tig verschillende checklists waar steeds iets anders staat. Tuurlijk, adviezen als het aanvragen van gratis kraampakketten (prima tip, overigens), het regelen van kraamzorg, zwangerschapsverlof en nadenken over fles- of borstvoeding lees je overal terug. Maar kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag berekenen? Het meeverzekeren van de babyuitzet? Overlijdensverzekering afsluiten? Heb je effe?’
Lees verder onder de advertentie
‘Ik liep over’
‘Toen de verloskundige me nog ook vroeg te checken of mijn zorgverzekering alles wel dekte en kennissen mij scheef aankeken als ik zei dat we nog niets aan de kinderkamer hadden gedaan, liep ik over. En omdat iedereen weet dat zwangerschapshormonen en stress moeilijk samengaan (plus je ineens beseft hoe snel negen maanden voorbijvliegen), gingen we op zoek naar een schema waar wél alles opstond.’
Lees verder onder de advertentie
Financiële Kraamlijst
‘Voilà, daar was-ie dan: de Financiële Kraamlijst. Van kinderbijslag checken, verzekeringen controleren tot het ongeboren kind erkennen en zelfs een voogd benoemen: alles wat je voor/kort na de geboorte moet regelen staat hier uitgelegd. Alsjeblieft, scheelt je de nodige stress. En ik kan weer ademen.’
Lees verder onder de advertentie
Met een gezin is het vaak rennen en vliegen. Logisch dus dat sommige dingen er weleens bij inschieten zoals het regelen van je geldzaken. De Financiële Kraamlijst helpt ouders graag op weg zodat ze het niet alleen nu goed hebben met hun gezin, maar óók in de toekomst.
Ongepaste betaalverzoekjes krijgen, het is niemand meer vreemd. Of het nou om hele hoge bedragen gaat of om kleine, sommige mensen gaan een grens over met hun Tikkies. Zo ook de organisator van een babyshower, waar Celine voor was uitgenodigd.
Een naam voor je baby uitkiezen, het is niet makkelijk. Waar sommige moeders de namen al hebben klaarliggen vanaf hun tienertijd, twijfelen anderen na de bevalling nog steeds. Yasmin maakte een keuze waar ze nu spijt van heeft.
Kinderen worden wild als ze hem zien, maar toch ziet Neerlands bekendste tv-bioloog zichzelf niet voortplanten. In weekblad Story vertelt hij waarom er geen kleine Freekjes komen.
De recente aflevering van het YouTube-programma BOOS, gepresenteerd door Tim Hofman, heeft de wereld van familievloggers onder de loep genomen en daarmee een storm van reacties teweeggebracht. In deze aflevering wordt onderzocht welke impact het voortdurend filmen en online delen van het leven van kinderen heeft op hun mentale en fysieke welzijn.
Ouders in het hele land zijn momenteel allemaal met één ding bezig. Ik heb het niet over lentekriebels, palmpasenstokken knutselen of wc-rolletjes verzamelen. Hoewel, wanneer verzamel je als ouder eigenlijk géén wc-rolletjes? Maar daar heb ik het dus niet over. Ik heb het over: Jumbo-stickers van het raam afbikken.
We weten het allemaal: twee keer per dag poetsen, flossen, stokeren en braaf naar de tandarts. Maar zelfs als je dat keurig doet, kunnen sommige gewoontes je gebit alsnog flink saboteren.