Als je met je baby op stap gaat, wil je natuurlijk niet voor onaangename verassingen komen te staan. Maar je halve inboedel meesjouwen is ook geen pretje. Daarom zetten wij op een rij wat je écht niet mag vergeten.
Lees verder onder de advertentie
Van luiers tot een thermosfles: je vindt het allemaal in dit lijstje.
Vervoer
Inkopper, maar wel heel belangrijk: om je kind te vervoeren heb je natuurlijk je kinderwagen (inclusief trappelzak of deken als het koud is en een parasol als de zon schijnt) of buggy nodig. Draag je je baby liever dicht bij je? Dan is een draagdoek of draagzak geen overbodige luxe. Overigens zijn die sowieso fijn om mee te nemen: zo til je jezelf geen breuk als je merkt dat je baby onrustig wordt in de wagen en liever (huid)contact heeft met jou.
Zo, luiertas bij de hand? Komt-ie: uiteraard neem je voldoende luiers, doekjes, crème en luierzakjes mee. En vergeet ook geen schoon setje kleding in je tas te stoppen – een spuitluier is immers niet te plannen. Om je baby te verschonen is een verschoonmatje of een hydrofiele doek fijn. Dat voelt vaak toch wat hygiënischer dan die verschoonkussens in openbare toiletten. Merk je dat je baby plots niet lekker wordt en zijn er geen winkels in de buurt? Zorg dan altijd voor een doosje kinderparacetamol.
Lees verder onder de advertentie
Checklist:
Luiertas
Luiers, doekjes, crème en luierzakjes
Schoon setje kleding
Verschoonmatje
Hydrofiele doek
Kinderparacetamol
Voeding
Welk eten je meeneemt, hangt natuurlijk af van de leeftijd van jouw kind en of je wel of geen borstvoeding geeft. Geef je flesvoeding? Neem dan het flesje, één thermosfles met gekookt water en één met afgekoeld water mee – een flesje bronwater kan natuurlijk ook. Vergeet ook de torentjes met melkpoeder niet. Is je kind al toe aan vaste voeding, neem dan vooral mee wat je kind graag eet: van een (vers) fruithapje tot rijstwafels of boterhammen. Oh, en vergeet natuurlijk ook het flesje drinken, slabbetje en lepel niet.
Lees verder onder de advertentie
Checklist:
Flesje
Thermosfles
Melkpoeder
(vers) fruithapje, rijstwafels of boterhammen
Flesje drinken
Slabbetje
Lepel
Overig
Maar dan ben je er nog niet, want als je baby een speen en favoriete knuffel heeft, moet je natuurlijk ook die niet vergeten. En een rammelaar of ander speelgoed om je kind te entertainen, is ook geen overbodige luxe. Is het warm? Vergeet dan geen zonnehoedje en zonnebrand.
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.
Je kind hoeft echt niet op zijn of haar vierde een businessplan te schrijven of knuffels te coachen met post-its op hun voorhoofd om later succesvol te worden.
Influencer Vera Camilla deelt verdrietig nieuws: ze had een chemische zwangerschap. De positieve test was zo gewenst, nadat zij en partner Jeff in november een miskraam meemaakten.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (4) en baby (11 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over de eerste schooldag