Voor je baby kan een baddersessie bést spannend zijn. Om hem of haar zo comfortabel mogelijk te laten voelen, is kiezen van een passend babybadje belangrijk.
Lees verder onder de advertentie
De eerste weken komt er als kersverse ouder veel op je af. Alles is nieuw, zo ook het eerste badje van je baby. Om je baby te laten genieten van het water en jij ‘m ondertussen zo goed mogelijk van kruin tot tenen kunt wassen, leggen we je uit hoe je het juiste babybadje kiest.
Lees verder onder de advertentie
Ligopties
Babybadjes zijn er met verschillende ligopties. Tijdens de eerste fase na de geboorte kies je het best voor om de baby half liggend te laten baden. Je moet dan wel het hoofdje van de baby goed vast blijven houden. Als het kind zelf zijn nekje omhoog kan houden (ongeveer na zo’n zes maanden), kan je hem of haar zittend wassen. Dat geeft jou ook weer een extra hand vrij om te wassen.
Lees verder onder de advertentie
Verschillende soorten babybadjes
Badjes die je in de gootsteen kunt plaatsen. Deze zijn zacht en comfortabel en ideaal voor de eerste baddersessies.
Badje in de vorm van een emmer. Door de vorm (en het warme water) voelt het voor je pasgeboren baby alsof hij weer even in de baarmoeder zit.
Opvouwbare badjes. De babybadjes zijn compact en vaak voorzien van antislip.
Badje met commode. Een combinatietafel heeft vaak handige laden.
Bij het aanschaffen van een babybadje is het verstandig om met het volgende rekening te houden:
De leeftijd van de baby. Het gebruik van een babybadje wordt meestal aangeraden vanaf de geboorte en gaat door tot de leeftijdsgrens van het model. Zo zijn ze er modellen geschikt voor kinderen tot 12 maanden, maar er zijn ook speciaal ontworpen babybadjes zich aanpassen aan de verdere groeifasen van het kind.
Materiaal. Vergeet niet dat het een product is dat direct in contact komt met het lichaam en de huid van het kind. Hypoallergeen en antislip zijn goede opties. Ook mag het materiaal niet doorbuigen wanneer er water in zit.
Accessoires. Ook de babybadjes kun je voorzien van accessoires, zoals een plek om zeep te bewaren en afneembare aankleedkussens om het badproces te vergemakkelijken.
Onderhoud. Het is altijd belangrijk om de omgeving van het kind zo hygiënisch mogelijk te houden. Eentje met veel hoekjes en gaatjes zal lastiger schoon te maken zijn.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week vraagt Josje (28) zich af of ze de vriendschap met haar beste vriendin moet opgeven.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.