Waar de gemiddelde Instagrammer hooguit twintig likes op een post krijgt, harkt de driejarige Quenisha Qiana er zomaar duizenden binnen. Niet zo gek ook met dik 350.000 volgers.
Lees verder onder de advertentie
Het begon allemaal in 2017, toen moeder Sunisa Instagram ontdekte. “Ik maakte foto’s van hoe Quenisha eruitzag. Ze werden steeds vaker gedeeld, vooral door Amerikanen. Hierdoor werd het groter en groter en ineens wilden merken hun kleding naar ons opsturen”, vertelt ze aan Editie NL.
Lees verder onder de advertentie
Spaarpot
Een fijne bijkomstigheid voor Sunisa, maar nog belangrijker vindt ze dat haar dochter er plezier in heeft: “Als ze het niet leuk had gevonden, dan was ik ermee gestopt. Het is altijd op een speelse manier gegaan.” Nu, twee jaar later, is het meisje wereldberoemd, heeft ze een eigen manager en verdient ze een leuk zakcentje – dat volgens moeder Sunisa regelrecht in de spaarpot van Quenisha gaat.
Wel een kanttekening: doordat Quenisha geld verdient, kan de vraag rijzen of er sprake is van kinderarbeid. Hoogleraar mediaopvoeding Peter Nikken van de Erasmus Universiteit noemt het een ‘grijs gebied’. “Ik denk dat wanneer er financiële belangen in het spel komen, je het als arbeid kan zien. Maar het blijft vaag wat wel en niet mag op sociale media. Het is sowieso een stuk lastiger te controleren.”
Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >
Niet iedereen heeft het geluk dat bij die man waar je op bent gevallen ook een leuke familie hoort. Veronique kan hierover meepraten. Zij en haar schoonzus liggen geregeld in de clinch en deze keer om een rekening van de stomerij.
Kinderfeestjes zijn vaak een bron van plezier, maar soms nemen die verrassingen wel heel bizarre vormen aan. Je stuurt je kind vrolijk naar een feestje, en wat krijg je terug? Een huisdier. Het overkwam Saïda.
Een gepensioneerde basisschoolleraar geeft op het TikTok-account van haar dochters (@elenanico22) een belangrijk advies aan ouders. Ze deelt de grootste fout die ze vaders en moeders in de opvoeding heeft zien maken tijdens haar decennialange carrière. En het is simpeler dan je denkt.
Niets is zo ongemakkelijk als onbedoeld een gesprek horen dat niet voor jouw oren bedoeld is. Het overkwam Ava, die per ongeluk een telefoongesprek van haar schoonmoeder meeluisterde.