Wist je dat je baby al in de buik meegeniet van de muziek waar jij naar luistert? En het is nog goed voor ‘m ook. Dus zet je favoriete nummer maar op en zing ondertussen vrolijk mee.
Lees verder onder de advertentie
Als je baby ongeveer acht weken oud is, ontstaat zijn gehoororgaan. Rond de vijfde maand in de zwangerschap kan hij horen. Zo’n drie maanden later kan hij geluiden ook echt onderscheiden: het geborrel van vruchtwater bijvoorbeeld, het geklop van jouw hart en natuurlijk jouw stem.
Lees verder onder de advertentie
Hoge tonen
Ook de muziek waar jij naar luistert ‘dringt’ de oren van je baby binnen. Volgens onderzoek hebben baby’s zelfs een voorkeur voor bepaalde soorten muziek. Hun hartslag verschilt namelijk per muzieksoort en over het algemeen vinden ze harde, zware tonen niet zo fijn. Hoge tonen en muziek met een vloeiende melodie kunnen ze juist wel waarderen. Komt goed uit dus, als je fan bent van klassieke muziek.
Lees verder onder de advertentie
Mozart Effect
Overigens dacht men in de jaren negentig dat je slimmer zou worden door te luisteren naar muziek van Mozart. Men sprak daarom ook wel van het Mozart Effect. Er waren vrouwen die dus al tijdens de zwangerschap naar die klassieke nummers luisterden, maar uiteindelijk bleek het een fabeltje te zijn.
Ach, je kind hoeft er niet slimmer door te worden, maar je kunt ‘m wel trakteren op een mooi pianostuk van Mozart. De rustgevende tonen zullen ‘m lekker ontspannen. Ondertussen kun je zelf gezellig mee-neuriën of een beetje zingen, want ook dat is goed voor je kleintje. De geluidstrillingen van je stembanden gaan direct naar je baby en voor hem voelt dat als een soort massage.
Lees verder onder de advertentie
Na de geboorte
Als je kindje eenmaal geboren is, kan hij de muziek herkennen die hij in de buik heeft gehoord. Vaak zorgt die muziek ervoor dat hij rustig wordt – de tonen herinneren hem immers aan de veilige tijd in jouw buik. Zet dus dezelfde muziek op als je kind onrustig is of moeite heeft om in slaap te komen.
Bron: Ouders van Nu & Mama MagazineLees ook:
Onderzoek: gezinnen gelukkiger door muziek >
Niet iedereen heeft het geluk dat bij die man waar je op bent gevallen ook een leuke familie hoort. Veronique kan hierover meepraten. Zij en haar schoonzus liggen geregeld in de clinch en deze keer om een rekening van de stomerij.
Kinderfeestjes zijn vaak een bron van plezier, maar soms nemen die verrassingen wel heel bizarre vormen aan. Je stuurt je kind vrolijk naar een feestje, en wat krijg je terug? Een huisdier. Het overkwam Saïda.
Een gepensioneerde basisschoolleraar geeft op het TikTok-account van haar dochters (@elenanico22) een belangrijk advies aan ouders. Ze deelt de grootste fout die ze vaders en moeders in de opvoeding heeft zien maken tijdens haar decennialange carrière. En het is simpeler dan je denkt.
We willen allemaal het allerbeste voor onze kleintjes. Maar als het om babyvoeding gaat, is de keuze soms overweldigend. Zelf maken of toch een van de ontelbare verschillende potjes? En hoe gezond zijn die kant-en-klare hapjes eigenlijk? In een nieuwe aflevering van Keuringsdienst van Waarde doken de makers in de wereld van babyvoeding en de […]