We doen het allemaal maar netjes, je hond een extra bot geven op 4 oktober, maar waarom eigenlijk? Wij zochten het voor je uit.
Lees verder onder de advertentie
Weet je gelijk wat je moet antwoorden als je kind met het zoveelste ingewikkelde vraagstuk komt. Om 5 uur ’s ochtends.
Lesje geschiedenis
4 oktober is tijdens een internationaal Dierenbeschermingscongres in 1929 in Wenen uitgeroepen tot Werelddierendag, omdat dit de sterfdatum is van de heilige Franciscus van Assisi (1181 – 1226): een enorme dierenvriend uit Italië die uit een welvarend gezin kwam. In zijn jeugd wilde hij ridder worden, maar toen hij tijdens de oorlog tussen Assisi en Perugia ging vechten en vervolgens gevangen werd genomen, gaf hij z’n rijkdom op. Nadat hij vrijkwam trok hij in een klooster en ging niet alleen prediken onder mensen, maar ook onder dieren. Zijn boodschap? Wees goed voor mens, dier en plant.
Werelddierendag bestaat dus sinds 1930, maar pas vanaf de jaren zestig wordt hier meer mee gedaan. Restaurants organiseren openbare maaltijden voor dieren, er worden taarten aangeboden aan olifanten of apen in dierentuinen en veel gemeentes en kinderboerderijen organiseren activiteiten. Ook op basisscholen wordt er veel aandacht aan Dierendag besteed. Zo kunnen kinderen hun huisdier of knuffel mee naar school, worden er dierenknutsels gemaakt of boeken over dieren voorgelezen.
In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Je kent het wel: je doet even snel een boodschap en tegen de tijd dat je thuiskomt, is er een klein drama ontstaan. Maar dit keer geen omgekieperd pak melk of een kleuter die zijn knuffel kwijt is. Nee, er is ingebroken! Of toch niet?
Suus (34) hoort ze wel fluisteren op het schoolplein. Of als ze binnenkomt op een kinderfeest. Want hoe goed ze het ook voorheeft met haar collega-ouders, die lijken haar adviezen niet op prijs te stellen.
Heather (33) is redacteur bij Kek Mama en moeder van een zoontje (4,5) en dochter (1,5). Haar columns zijn een mix van herkenbare momenten, hilarische situaties en kleine overwinningen in het moederschap.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (10 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: de eerste wendag op de basisschool.
Slaap jij al jaren met lucide dromen over een volledige nacht doorslapen? Dan zou het zomaar eens kunnen dat jouw kinderen tot een van de sterrenbeelden behoren die bekendstaan als de slechtste slapers.
Voor de open boeken en roddeltantes die privézaken met de hele stad delen is er niet veel verandert het afgelopen decennia. Hun stories lagen altijd al op straat. Alleen op zakelijk vlak was dat heel lang not done. Daar was de regel in het bijzijn van de baas: praat alleen over je werk en houd […]