Voetballen, tennissen, hockeyen: het liefst wil je kind het allemaal, maar dat wordt een dure grap. Daarom zochten wij voor je uit: wat zijn de goedkoopste sporten?
Lees verder onder de advertentie
Tennis en voetbal
Wil je kind graag de nieuwe Frenkie de Jong worden of in de voetsporen treden van Rafael Nadal? Kleine kans dat het lukt, maar moedig ‘m vooral aan om het te proberen. Want volgens onderzoek van het Mulier Instituut uit 2017/2018 zijn voetbal en tennis namelijk de goedkoopste sporten.
Lees verder onder de advertentie
Voor een jaar voetballen betaal je voor een kind gemiddeld 116 euro. Niet voor niets is het dan ook de meest populaire sport in Nederland. Wil je kind z’n best gaan doen op de tennisbaan, dan ben je gemiddeld 80 euro aan contributie kwijt.
Rugby, dat in Nederland niet heel bekend is, is een andere sport die niet zo duur is: gemiddeld betaal je aan lidmaatschap voor je kind dan 115 euro. Voor een jaar korfballen ben je 126 euro kwijt.
De duurste sporten zijn volgens het onderzoek basketbal (177 euro) en hockey (255 euro).
Jeugdfonds Sport & Cultuur
Volgens eerder onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat gezinnen gemiddeld 316 euro per jaar uitgeven aan sportlidmaatschappen voor de kinderen.
Sommige ouders hebben het niet zo breed en kunnen hun kind niet op een sportclub doen. Voor die gezinnen is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij betalen de contributie voor kinderen die niet op voetbal, zwemmen, judo of een andere sport kunnen.
Lees verder onder de advertentie
Ouders kunnen hiervoor zelf geen aanvraag doen voor een bijdrage, dat gaat via bijvoorbeeld een leerkracht of hulpverlener. Hier lees je daar meer over.
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Hoera! Saskia Weerstand is bevallen van een zoon. Dat maakt de RTL-presentatrice bekend op haar Instagram. “Kleine vriend, we zijn zó blij dat jij er bent.”
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (8 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: ingesleten rolpatronen
We kennen het allemaal: boodschappen doen en telkens weer schrikken bij de kassa. Maar bij Vianna thuis is het elke week een financiële horrorfilm. Haar man en zoon hebben namelijk geen grenzen als het gaat om geld uitgeven aan proteïne snacks.
Een Instagram-video waarin artsen vertellen wat ze hun eigen kids nooit zullen laten doen, ging viral. Van slaapfeestjes tot sekseducatie: het levert verrassende inzichten op.
Als iemand zegt dat opvoeden helemaal vlekkeloos gaat, kunnen wij je vertellen dat dat totaal niet zo is. Ook niet als je kinderen volwassen zijn. Ze blijven jouw kind – met een eigen mening en af en toe stevige discussies.