Je grote held na-apen of het aanzicht van een etiket op een fles niet kunnen uitstaan: deze kinderen hebben een bijzondere tic.
Lees verder onder de advertentie
Isabelle (37), moeder van Isa (5):
“Geen fles of tube is veilig voor mijn dochter. Al sinds ze baby was, trekt ze overal neurotisch de etiketten af. Iets waar ik ontzettend slecht tegen kan, want ik vind het er lelijk uitzien, met die plakresten op een flesje of tube. Onhandig ook dat je niet weet of iets shampoo of badschuim is.
Vroeger deed ze het ook in winkels, dan zat ze in het winkelwagentje al te klooien en pulken. Nu doet ze het vooral met flesjes drinken en verzorgingsproducten. Ik heb een maandabonnement op een beauty-goodiebox. Zij mag hem als eerste openmaken, maar ik moet haar ook dan tegenhouden alles eraf te trekken.”
“Eerst dacht ik nog dat Lex hoofdluis had. Ik vond het wel wat vroeg voor een kind van twee, maar het kon niet anders of er kriebelde iets, want ik zag hem steeds een krabbende beweging achter op zijn hoofd maken. Inmiddels weet ik wat hij doet en waarom. Het heeft niets te maken met jeukende beestjes, maar alles met zijn grote held Bumba.
“Ik zag hem steeds een krabbende beweging achter op zijn hoofd maken”
Lees verder onder de advertentie
Als ik tegen hem zeg dat hij iets geks doet of als hij om zichzelf moet lachen, brengt Lex zijn handje naar zijn hoofd en hoor ik hem roepen: ‘Oi oi oi!’ Dit doet hij nu al een maand of twee een paar maal per dag. Tot nu toe vinden we het grappig. Tegen de tijd dat het ons gaat irriteren, switchen we wel naar een ander filmpje op YouTube.”
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Het leuke aan de feestdagen is dat de hele familie bij elkaar komt. Het lastige aan de feestdagen is óók dat de hele familie bij elkaar komt. Geen zin in ruzie of gedoe wegens botsende karaktertjes? Neem dan deze handleiding ter harte.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van dreumes Wies.