Op de gekste plek bevallen of je baby ergens achterlaten: als je zwanger bent, kun je de gekste dingen dromen. Hoe komt dat? Wij leggen ’t je uit.
Lees verder onder de advertentie
Veel vrouwen die zwanger zijn, maken in hun dromen de gekste dingen mee. Hoe dat precies komt, is niet wetenschappelijk bewezen. Maar de kans is groot dat je tijdens je zwangerschap veel droomt omdat je hormonen veranderen. Daarnaast heb je van alles aan je hoofd, omdat je ontzettend veel moet regelen om je voor te bereiden op de komst van je baby.
Lees verder onder de advertentie
Dat zorgt ervoor dat veel zwangere vrouwen ’s nachts piekerend in bed kunnen liggen en dat hun slaapmomenten worden afgewisseld met gekke dromen, waarin ze alles door elkaar halen. Zeker in het derde trimester, als de bevalling nadert, komt dit voor. Waarschijnlijk heeft dit ook te maken met het feit dat je met een dikke buik wat minder fijn in bed ligt en er vaker uit moet om te plassen, omdat de baby op je blaas drukt.
Wat je droomt, verschilt per persoon. De één ziet levensecht voor zich hoe haar kind in de baarmoeder avonturen uithaalt, de ander droomt al over de periode waarin haar kind een peuter is.
Wel zijn er volgens onderzoek vijf thema’s die veel voorkomen. Zo dromen veel zwangere vrouwen over water en reizen. Ook dromen over opgesloten raken en vastzitten komen vaak voor, net als dromen waarbij je je baby spontaan ergens vergeet. Tot slot – en dat is niet verrassend – zijn er veel vrouwen die dromen over de bevalling.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.