Je kunt nog zo smijten met je geld, maar als je na je prachtspullen het schoolkamp van je kleine draak niet kunt betalen sta je alsnog met het schaamrood op de kaken.
Lees verder onder de advertentie
Hans (50) is meester in groep 8.
“Voor Rick heb ik een zwak. In zijn schooltijd heb ik hem drie keer in de klas gehad, waaronder dit jaar in groep acht. Hij is typisch een overschreeuwertje. Klein van stuk, rood haar, bril, enorm grote mond om zich staande te houden. In de klas soms niet te hanteren, maar een heel klein hartje. Na schooltijd krijg ik een briefje: ‘Ik zal je volgend jaar zo missen, meester.’
Rick heeft het niet van een vreemde, zijn vader is ook al zo’n overschreeuwer. Ook klein, ook rood haar, en in het bezit van een compensatieauto. Een grote, dure bak die hij met veel gegrom voor de school parkeert, zodat iedereen weet hoe geslaagd hij is. Maar vijftig euro betalen voor het schoolkamp, dat lukt dan weer niet. Gek word ik ervan, ik heb al zo vaak gemaild en geappt. En altijd ‘komt het er morgen aan’.
Lees verder onder de advertentie
Betalingsregeling
Uiteindelijk was ik er zo klaar mee dat ik naast zijn auto ben gaan staan en iets te hard heb gezegd: ‘Joh, we treffen wel een betalingsregeling als je zo krap zit.’ Ik zag andere ouders kijken. De volgende dag had Rick het geld bij zich.”
Lees verder onder de advertentie
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.