Wanneer je kind ergens tussen de vier en vijf jaar is, begint hij waarschijnlijk met de eerste zwemlessen. Een periode in jouw ouderlijkleven die je het liefst daarna zo snel mogelijk weer vergeet…
Lees verder onder de advertentie
Er zijn kinderen die zwemles leuk vinden, maar eerlijk is eerlijk, het zijn er niet veel. Ouders die de zwemlessen van hun kind leuk vinden? Dat zijn er zo mogelijk nog minder.
Fases van zwemlessen
Grote kans dus dat deze vijf fases van zwemlessen heel erg herkenbaar voor je zijn.
Fase 1: let’s go
Je hebt de ellenlange wachtlijst overleeft en de dag is ein-de-lijk daar. Je kind mag voor het eerst naar zwemles. Goed voorbereid als je bent, heb je nieuwe zwemkleding aangeschaft (en dat is nog best een uitdaging in de winter) en heb je een zwemtasje ingepakt. Jullie zijn er klaar voor.
Lees verder onder de advertentie
Je kind vindt het retespannend en jij stiekem ook, maar daar laat je natuurlijk niets van merken. Met een pokerface lever je jouw kostbaarste bezit af bij een overenthousiaste zwemleraar die vrolijk in het rondspat met water, terwijl jij met een knalrode kop (is het hier altijd zo warm?) op een bankje aan de kant zit.
Fase 2: dit valt best mee
De eerste lessen zitten erop, als je geluk hebt vindt je kind het niet vreselijk om naar zwemles toe te gaan en jij kent inmiddels de routine. Als een geoliede machine kleed je jouw kind in een mum van tijd aan en uit en soms drink je zelfs even rustig een kopje koffie in de kantine. Best wel zen, toch?
Weken en maanden gaan voorbij. Iedere week ga je wéér naar dat zweterige, benauwde zwembad waar de geur van chloor je tegemoet komt. Hoe lang duurt dit nog? In de app blijf je maar refreshen in de hoop dat er een aantal bolletjes op groen springen, maar er lijkt geen einde aan te komen. Meermaals heb je al aan de zwemleerkracht gevraagd wat er nou aan schort. Die schoolslag ziet er prima uit toch? Toch zijn jullie er blijkbaar nog lang niet.
Lees verder onder de advertentie
Fase 4: ein-de-lijk afzwemmen
Dan, na maandenlang wachten en wachten is het ein-de-lijk zo ver. Je kind mag afzwemmen! Met een beetje kriebels in je buik (hallo, trauma voor ‘het gat’) ga je naar het afzwemfeestje. Vol trots zie je jouw kleine spruit het water in duiken en als een ware Pieter van den Hoogenband zijn baantjes trekken. Je moederhart gloeit van trots.
Lees verder onder de advertentie
Fase 5: daar gaan we weer
En dan is het bam, back to reality, want de week erop zit jij gewoon weer aan de zwembadrand, maar dit keer voor diploma B. Gelukkig kun je fase drie daarbij overslaan, want het B diploma hebben ze over het algemeen zo op zak. Nog even door die zure appel heen bijten dus. Succes!
Lees verder onder de advertentie
In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.