Dit is het favoriete schoolvak van je kind volgens zijn sterrenbeeld

20.08.2024 09:00

Benieuwd waarom je ene kind dol is op rekenen terwijl de ander liever door kunstboeken bladert? De sterren hebben daar misschien wel een antwoord op! Ontdek het favoriete schoolvak van je kind volgens zijn sterrenbeeld.

Ram: Gym

Rammen barsten van de energie. Het liefst zijn ze de hele dag in beweging, en stilzitten? Dat is niks voor hen. Geen wonder dat gymles hun favoriete vak is! Rennen, springen, klimmen en klauteren – daar kan geen wiskundetoets tegenop.

Stier: Kunst

Creativiteit en schoonheid zijn waar Stieren voor leven. Geef ze een penseel, klei of een set kleurpotloden, en ze zijn in hun element. Voor een Stier kan een kunstles nooit lang genoeg duren.

Tweelingen: Taal

Tweelingen houden van praten, schrijven en alles wat met communicatie te maken heeft. Of het nu gaat om verhalen schrijven, toneelstukjes bedenken of een andere taal leren – dit sterrenbeeld haalt het beste uit zichzelf in de taalles.

Kreeft: Geschiedenis

Kreeften zijn gevoelig en hechten veel waarde aan tradities. Geen wonder dat geschiedenis hun favoriete vak is. Ze vinden het fascinerend om te leren hoe mensen vroeger leefden en welke verhalen hun voorouders hebben achtergelaten.

Leeuw: Toneel

Leeuwen zijn geboren performers en staan graag in de spotlights. Toneellessen zijn voor hen dan ook een grote passie. Ze genieten van het acteren, het uitdragen van verhalen en het geven van indrukwekkende optredens.

Maagd: Rekenen

Maagden zijn analytisch, nauwkeurig en houden van orde. Rekenen/wiskunde is voor hen dan ook het perfecte vak. Logica en cijfers geven hen rust en structuur, en het oplossen van lastige sommen voelt voor een Maagd als een overwinning.

Weegschaal: Maatschappijleer

Weegschalen zijn geboren diplomaten. Ze houden van harmonie en vinden het belangrijk om over de wereld om hen heen te leren. Maatschappijleer, waar ze discussiëren over rechtvaardigheid en gelijkheid, is voor hen een feestje.

Schorpioen: Biologie

Schorpioenen zijn nieuwsgierig en duiken graag diep in onderwerpen. Biologie, met al zijn geheimen over het menselijk lichaam, dieren en planten, is hun favoriete vak. Ze willen alles weten, vooral als het mysterieus en spannend is.

Boogschutter: Aardrijkskunde

Boogschutters zijn avontuurlijk en hebben een sterke drang om de wereld te ontdekken. In aardrijkskundeles leren ze over verre landen, vreemde culturen en nieuwe horizonnen – perfect om hun reislust te voeden.

Steenbok: Economie

Steenbokken zijn serieus, praktisch en dol op structuur. Economie is voor hen het ideale vak. Ze begrijpen snel hoe geld werkt en vinden het interessant om te leren hoe je slimme financiële keuzes maakt.

Waterman: Informatica

Watermannen zijn vernieuwers en hebben een voorliefde voor technologie. Informatica, met al zijn gadgets, codeerprojecten en digitale snufjes, is voor hen het ultieme vak. Hier kunnen ze hun briljante ideeën de vrije loop laten.

Vissen: Muziek

Dromerige Vissen zijn gevoelig voor kunst en muziek. Een plek waar ze hun emoties kunnen uiten via noten en klanken is voor hen perfect. Of het nu klassiek, pop of jazz is, in muziekles kunnen Vissen helemaal opgaan in hun eigen wereld.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.