Met een flessenwarmer is de voeding voor je baby altijd op de juiste temperatuur. Maar welke soorten bestaan er? Wij zetten de ins en outs voor je op een rij.
Lees verder onder de advertentie
Of je nou kunstvoeding aan je baby geeft of gekolfde borstvoeding wilt opwarmen, een flessenwarmer komt in beide gevallen heel goed van pas en staat daarom standaard op de babyuitzet-checklist. Hij zorgt er in een mum van tijd voor dat de voeding exact de juiste temperatuur heeft. Zo hoef je de magnetron bijvoorbeeld niet herhaaldelijk opnieuw te laten draaien en steeds te voelen of de melk nog te lauw of misschien al te warm is.
Een flessenwarmer verwarmt de voeding gelijkmatig. Dat betekent dat vitamines en voedingsstoffen, die belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van je kind, niet verloren gaan.
Een ander voordeel: flessenwarmers houden de voeding ook een tijdje op de gewenste temperatuur. Dus heeft je baby ondertussen een grote boodschap gedaan en moet je zijn luier verschonen? Dan kan hij meteen ‘aanvallen’ zodra je weer beneden komt, want zijn voeding is nog steeds dezelfde temperatuur.
Er bestaan verschillende soorten flessenwarmers: basismodellen die slechts opwarmen, maar er zijn ook varianten die flessen en speentjes kunnen steriliseren. Handig, want dan hoef je daarvoor geen apart apparaat aan te schaffen of de boel in een pannetje uit te koken.
Ook kan er op flessenwarmers een ontdooifunctie zitten. Bewaar je gekolfde borstvoeding in de vriezer, dan zorgt het apparaat er dus voor dat ook die voeding snel op de juiste temperatuur is.
Lees verder onder de advertentie
Tot slot kun je een model kopen die je onderweg kunt gebruiken. Ideaal: hoef je op weg naar je vakantieadres niet te hannesen in een wegrestaurant, maar verwarm je de voeding behendig en veilig gewoon in de auto.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Laurie (37) is orthopedagoog, opvoeddeskundige en moeder van zoons Dex (6) en Otis (2). Sinds dit jaar woont ze met haar gezin in Kaapstad. In haar column schrijft Laurie over haar ervaringen van het emigreren met twee jonge kinderen, het leven in Zuid-Afrika en de hoogtepunten en worstelingen van het ouderschap.
Soms staat het gewoon in de sterren geschreven: bepaalde moeders hebben een hart van goud, maar dat maakt ze soms ook net iets té lief. Ze willen alles en iedereen tevreden houden, maar vergeten daarbij zichzelf.
Denk je als moeder punten te scoren door je uit te sloven met de broodtrommel van je kind, word je op de vingers getikt door de juf. Het overkwam Cara. “Ik moet het van de juf gewoon bij een boterham met kaas houden.”
Denk je als moeder punten te scoren door je uit te sloven met de broodtrommel van je kind, word je op de vingers getikt door de juf. Het overkwam Cara. “Ik moet het van de juf gewoon bij een boterham met kaas houden.”
Amelia (30) is getrouwd met Liam (36), moeder van Mees (6) en Lucy (4). Ze vertelt over haar leven met twee jonge kinderen en hoe ze alles (meestal) draaiende houdt. Deze keer vertelt ze hoe ze zich tijdens haar zwangerschap allergisch voelde voor haar man.