Met een flessenwarmer is de voeding voor je baby altijd op de juiste temperatuur. Maar welke soorten bestaan er? Wij zetten de ins en outs voor je op een rij.
Lees verder onder de advertentie
Of je nou kunstvoeding aan je baby geeft of gekolfde borstvoeding wilt opwarmen, een flessenwarmer komt in beide gevallen heel goed van pas en staat daarom standaard op de babyuitzet-checklist. Hij zorgt er in een mum van tijd voor dat de voeding exact de juiste temperatuur heeft. Zo hoef je de magnetron bijvoorbeeld niet herhaaldelijk opnieuw te laten draaien en steeds te voelen of de melk nog te lauw of misschien al te warm is.
Een flessenwarmer verwarmt de voeding gelijkmatig. Dat betekent dat vitamines en voedingsstoffen, die belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van je kind, niet verloren gaan.
Een ander voordeel: flessenwarmers houden de voeding ook een tijdje op de gewenste temperatuur. Dus heeft je baby ondertussen een grote boodschap gedaan en moet je zijn luier verschonen? Dan kan hij meteen ‘aanvallen’ zodra je weer beneden komt, want zijn voeding is nog steeds dezelfde temperatuur.
Er bestaan verschillende soorten flessenwarmers: basismodellen die slechts opwarmen, maar er zijn ook varianten die flessen en speentjes kunnen steriliseren. Handig, want dan hoef je daarvoor geen apart apparaat aan te schaffen of de boel in een pannetje uit te koken.
Ook kan er op flessenwarmers een ontdooifunctie zitten. Bewaar je gekolfde borstvoeding in de vriezer, dan zorgt het apparaat er dus voor dat ook die voeding snel op de juiste temperatuur is.
Lees verder onder de advertentie
Tot slot kun je een model kopen die je onderweg kunt gebruiken. Ideaal: hoef je op weg naar je vakantieadres niet te hannesen in een wegrestaurant, maar verwarm je de voeding behendig en veilig gewoon in de auto.
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Een kraamcadeau is een goedbedoelde verrassing voor de kersverse ouders en de pasgeboren spruit, maar soms krijg je iets waar je totaal niet op voorbereid bent. Hannelore (37) wist niet goed hoe ze moest reageren op het kraamcadeau van haar tante.
Serena Verbon (Beautylab) heeft op haar achtendertigste haar hypotheek – als single mom! – afgelost. Hoe heeft ze dit gedaan en is dat voor anderen ook verstandig om te doen?
Eva kreeg toen ze zwanger was hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Alsof dit nog niet erg genoeg was, geloofde haar leidinggevende niet dat ze echt zo erg en zo vaak ziek was en werd ze uiteindelijk ontslagen. Pure zwangerschapsdiscriminatie.