Met een flessenwarmer is de voeding voor je baby altijd op de juiste temperatuur. Maar welke soorten bestaan er? Wij zetten de ins en outs voor je op een rij.
Lees verder onder de advertentie
Of je nou kunstvoeding aan je baby geeft of gekolfde borstvoeding wilt opwarmen, een flessenwarmer komt in beide gevallen heel goed van pas en staat daarom standaard op de babyuitzet-checklist. Hij zorgt er in een mum van tijd voor dat de voeding exact de juiste temperatuur heeft. Zo hoef je de magnetron bijvoorbeeld niet herhaaldelijk opnieuw te laten draaien en steeds te voelen of de melk nog te lauw of misschien al te warm is.
Een flessenwarmer verwarmt de voeding gelijkmatig. Dat betekent dat vitamines en voedingsstoffen, die belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van je kind, niet verloren gaan.
Een ander voordeel: flessenwarmers houden de voeding ook een tijdje op de gewenste temperatuur. Dus heeft je baby ondertussen een grote boodschap gedaan en moet je zijn luier verschonen? Dan kan hij meteen ‘aanvallen’ zodra je weer beneden komt, want zijn voeding is nog steeds dezelfde temperatuur.
Er bestaan verschillende soorten flessenwarmers: basismodellen die slechts opwarmen, maar er zijn ook varianten die flessen en speentjes kunnen steriliseren. Handig, want dan hoef je daarvoor geen apart apparaat aan te schaffen of de boel in een pannetje uit te koken.
Ook kan er op flessenwarmers een ontdooifunctie zitten. Bewaar je gekolfde borstvoeding in de vriezer, dan zorgt het apparaat er dus voor dat ook die voeding snel op de juiste temperatuur is.
Lees verder onder de advertentie
Tot slot kun je een model kopen die je onderweg kunt gebruiken. Ideaal: hoef je op weg naar je vakantieadres niet te hannesen in een wegrestaurant, maar verwarm je de voeding behendig en veilig gewoon in de auto.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.