Vindt je kleuter het lastig om te kleuren of is hij bang om te rennen? Dan kan een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in kinderen, uitkomst bieden. Bij welke problemen je die kunt benaderen en hoe die te werk gaat, lees je hier.
Lees verder onder de advertentie
Wanneer ga je naar de kinderfysiotherapeut?
Op de basisschool leert je kind in korte tijd enorm veel, zoals schrijven, lezen en samenwerken. Daarbij gebruikt hij zowel de grove motoriek (lopen, rennen) als de fijne motoriek (zoals kleuren en knippen). Als één van de twee, of allebei, traag of afwijkend verloopt, spreek je van een ontwikkelingsprobleem. Het gevolg is dat je kind moeilijker kan functioneren en niet goed meekomt met zijn leeftijdsgenootjes.
Als je kind last heeft van één of meer van de onderstaande punten, neem dan contact op met een kinderfysiotherapeut bij jou in de buurt:
Lees verder onder de advertentie
hij heeft problemen met zijn grove motoriek (denk aan niet durven fietsen, klimmen of springen)
of juist de fijne motoriek (bijv. aan- en uitkleden, kleuren en schrijven)
hij heeft pijn bij het sporten
hij valt vaak
hij is bang om te bewegen
hij kan niet stil zitten en/of heeft problemen met zijn houding
Een fysiotherapeut kan helpen om het plezier in bewegen te vergroten en bepaalde motorische functies bij je kind aanspreken, zodat die verbeteren. Hij kijkt tijdens de intake samen met jou waar je kleuter tegenaan loopt: wat lukt hem niet goed en hoe komt dat? Vaak gebeurt dit aan de hand van observatie en enkele motorische testjes.
Lees verder onder de advertentie
Elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier, dus er wordt daarna een specifieke behandelmethode gemaakt in overleg met de ouders.
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Hoera! Saskia Weerstand is bevallen van een zoon. Dat maakt de RTL-presentatrice bekend op haar Instagram. “Kleine vriend, we zijn zó blij dat jij er bent.”
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (8 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: ingesleten rolpatronen
We kennen het allemaal: boodschappen doen en telkens weer schrikken bij de kassa. Maar bij Vianna thuis is het elke week een financiële horrorfilm. Haar man en zoon hebben namelijk geen grenzen als het gaat om geld uitgeven aan proteïne snacks.
Een Instagram-video waarin artsen vertellen wat ze hun eigen kids nooit zullen laten doen, ging viral. Van slaapfeestjes tot sekseducatie: het levert verrassende inzichten op.
Als iemand zegt dat opvoeden helemaal vlekkeloos gaat, kunnen wij je vertellen dat dat totaal niet zo is. Ook niet als je kinderen volwassen zijn. Ze blijven jouw kind – met een eigen mening en af en toe stevige discussies.