Broodtrommels, rugtassen, schriften: je kunt er bakken met geld aan uitgeven. Maar het kan gelukkig ook een stuk goedkoper. Wil je besparen op schoolspullen? Hier zijn 6 handige tips.
Lees verder onder de advertentie
Kinderen blij, portemonnee blij.
1. Kijk wat je nog hebt
Stap één: haal de opbergkast en ‘oude’ schooltassen eens overhoop. Misschien vind je nog wat lege schriften, pennen, en potloden die met een puntenslijper nog best te redden zijn.
2. Shop tweedehands
Lekker snuffelen in een tweedehandswinkel is leuk én duurzaam. Kringloopwinkels liggen vol met tweedehands etuis, notitieboekjes en rugtassen.
Lees verder onder de advertentie
3. Kijk in budgetwinkels
Hier vind je handige basics voor een leuke prijs. Meestal verkopen ze schoolspullen, zoals pennen en potloden, in grotere verpakkingen. Ben je voorlopig wel even zoet.
Leuk hoor, zo’n rugtas van Frozen of Cars, maar voor je het weet is je kind opeens geobsedeerd door een ander personage. Kies daarom voor een tijdlozer exemplaar met een leuke print, gaat een stuk langer mee. Een Frozen-pen of broodtrommel is nét zo leuk (en een stuk goedkoper).
Lees verder onder de advertentie
5. Begin op tijd
Koop je schoolspullen in september, dan vind je de meest uitgebreide collecties, maar ben je waarschijnlijk ook het duurst uit. Kijk daarom eens vlak ná de eerste schoolweken of -maanden. Meestal zijn er dan leuke aanbiedingen.
6. Houd je aan een lijst
Als je in een (digitale) winkel staat, lijkt alles ineens leuk en handig. Gevolg: er belanden een hoop onnodige spullen in je winkelmand. Dus, schrijf thuis een lijst of maak een budget en houd je eraan.
Bron: Mother.ly
Lees verder onder de advertentie
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedereen kent er wel een: een verwend kind. En niemand van ons vindt verwende kinderen leuk, toch? We willen dus ook zeker niet dat ónze kinderen ineens verwend gedrag gaan vertonen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.