In deze tijd is het als ouders best weleens lastig om erachter te komen wat je kind allemaal uitspookt op internet. Daarom heeft Google ‘YouTube Kids’ gelanceerd: een kindvriendelijke versie van YouTube die het mogelijk maakt om (tijd)limieten in te stellen.
Lees verder onder de advertentie
Zo kun je de optie ‘zoeken’ uitschakelen, aanvinken dat alleen goedgekeurde video’s en kanalen getoond worden of filmpjes op de zwarte lijst zetten. Ook kun je terugzien waar je kind zoal naar gekeken heeft.
De app belooft verder alleen kindvriendelijke filmpjes te tonen die door YouTube zijn geselecteerd uit het reguliere videoaanbod: van tekenfilms en kinderliedjes tot educatieve video’s. Met algoritmes en medewerkers probeert Google het videoaanbod in de app vrij te houden van schadelijke filmpjes. Ook moeten in de app alleen reclames voor kinderen te zien zijn, maar wil je liever een app zonder reclames? Dan kun je als ouders een YouTube Premium-abonnement afsluiten.
Lees verder onder de advertentie
‘YouTube Kids’ is geschikt voor kinderen van 0 tot 13 jaar en beschikbaar op smartphones en tablets met iOS 7 of hoger of Android 4.1 of hoger. Daarnaast is de variant te bekijken op tv’s via een Chromecast, Apple TV, gameconsoles, smarttv-platform of Android TV.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Iedereen kent er wel een: een verwend kind. En niemand van ons vindt verwende kinderen leuk, toch? We willen dus ook zeker niet dat ónze kinderen ineens verwend gedrag gaan vertonen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.