Zó stel je Google Maps in op alleen kinderwagen-toegankelijke routes

26.07.2024 15:00
kinderwagen aanschaffen leukste modellen Beeld: Shutterstock

Buggy- en kinderwagengebruikers: opgelet! Wij hebben een geniale lifehack voor je. Deze tip is hier in Nederland heel handig, maar vooral ook als je op vakantie naar het buitenland gaat.

We schetsen even een scenario voor je dat je vast bekend voorkomt. Stel: het is de eerste dag op jullie tropische vakantiebestemming. Er zou op loopafstand een leuk boulevardje moeten zijn met winkeltjes. En ook het strand zou je in een kwartiertje lopen moeten kunnen bereiken. Maar waar het precies is, dat weet je nog niet. Dat gaan jullie wel even uitvogelen. Bepakt en bezakt met buggy’s volgeladen met kinderen, strandtassen, opblaasbanden en anderen benodigdheden gaan jullie op pad.

Google Maps lifehack

Je opent Google Maps, zoekt het strand op en start met lopen. En ja hoor, als jullie er bijna zijn, stuit je op een enorme trap naar beneden, waar je met geen mogelijkheid op een veilige manier vanaf kan met de buggy. Of je moet je een lange weg door zandduinen ploeteren om het strand te bereiken. Geen doen! Waarom kun je niet voor een kinderwagen-toegankelijke route kiezen op Google Maps?

Kinderwagen-toegankelijke routes

News flash: dat kan dus wél! Het heet alleen anders én je moet even goed zoeken. Wij loodsen je er doorheen. Stap 1: typ je bestemming in op Google Maps en klik erop. Zorg ervoor dat je de looproute selecteert en niet bijvoorbeeld de auto- of fietsroute. Stap 2: klik op de drie puntjes rechts bovenin. Klik vervolgens op ‘opties’. Stap 3: nu zie je de optie ‘rolstoeltoegankelijk: trappen vermijden en voorkeur voor de lift’. Deze optie zet je aan. En voilà! Voortaan zal Google Maps je routes voorstellen die je makkelijk met de buggy of kinderwagen kunt trotseren. Daar wordt het leven toch een tikje makkelijker van.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.