Groene ontlasting bij je kind? Dit kan er aan de hand zijn

groene ontlasting baby Beeld: Shutterstock
Redactie Kek Mama
Redactie Kek Mama
Leestijd: 2 minuten

De grote boodschap van je kind hoort bruin van kleur te zijn, net als bij volwassenen. Maar wat als die ineens groen of gelig is? Wij leggen het je uit.

Lees verder onder de advertentie

Allereerst even dit: hoe vaak hoort een kind eigenlijk een grote boodschap te doen? Net als volwassenen verschilt dat per persoon. De één gaat iedere dag, de ander wel twee tot drie keer per dag of juist maar een keer in de paar dagen.

Lees verder onder de advertentie

Dit is allemaal volkomen normaal. Het heeft er mee te maken wat je kind eet en drinkt, hoeveel hij beweegt en in hoeverre hij last heeft van stress. Dat laatste kan bijvoorbeeld op de darmen slaan, waardoor hij wat minder vaak zal moeten.

Je hoeft je pas zorgen te maken als het stoelgangpatroon van je kind ineens verandert of als de ontlasting een vreemde kleur krijgt.

Lees verder onder de advertentie

 

Lees ook:
‘Mijn zoon (4) poept alleen in een luier, hoe krijg ik hem hier vanaf?’ >

 

Groene ontlasting

Over kleuren gesproken: de ontlasting van je kind hoort natuurlijk bruin te zijn. Dat kan variëren van lichtbruin, als een soort pindakaas, maar ook donkerder bruin, denk maar aan chocoladepasta.

Lees verder onder de advertentie

Het kan voorkomen dat je een (geel)groene kleur ziet in de ontlasting van je kind. Reden tot paniek? Niet als je kind nog maar een paar weken oud is en borstvoeding krijgt, want dan is het normaal dat de ontlasting groen of gelig van kleur is. Ook hoef je je geen zorgen te maken als je kind de avond ervoor bladgroenten gegeten heeft, zoals spinazie. De stof chlorofyl die daarin zit, veroorzaakt de groengelige kleur.

Maar is bovenstaande niet het geval en houdt de kleur in de ontlasting van je kind aan, dan kan er sprake zijn van een maag-darm of galinfectie of een voedselintolerantie zoals Coeliakie. Neem dan altijd contact op met je huisarts.

Lees verder onder de advertentie


Bron: Darmgezondheid

 

 

Meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram.

Meest bekeken