Nicolette Mak (44) ging elk jaar wel een paar keer het gevecht aan met hoofdluis in de lange haren van haar drie dochters: liters dure luizenshampoo vlogen er doorheen. Maar nu heeft ze dé oplossing: een zelfontwikkelde luizenkap
Lees verder onder de advertentie
Hoe de badmuts werkt? Supersimpel.
Badje
Wie last heeft van hoofdluis, moet al het haar in een haarnetje doen en onder de muts drukken, een liter olie via de tuit in de muts laten lopen zodat er een badje ontstaat en de olie tien minuten zijn werk laten doen. Daarna kunnen alle dode en versufte luizen met een luizenkam uitgekamd worden.
Nicolette is ervan overtuigd dat haar uitvinding beter werkt dan luizenshampoo: “Ik word er woedend van dat hoofdluis handel is en dat mensen je wijsmaken dat die shampoo de enige manier is om van luis af te komen”, zegt ze in het AD. “Het werkt niet en je hebt er veel van nodig.” Daarom heeft ze (na de kap te hebben uitgeprobeerd bij haar dochter) besloten om ‘m te gaan verkopen.
Lees verder onder de advertentie
Sceptisch
Maar helpt het echt? Hoofdluisdeskundige Desiree Beaujean van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is sceptisch: “De olie kan best wel iets doen, maar er is geen wetenschappelijke onderbouwing en daarom kan ik de kap niet aanraden. Naar de werking van luizenshampoo is wel onderzoek gedaan.”
Danique Bossers (32) is CEO van mode-imperium Most Wanted en maakt de podcast Unfinished Business met verloofde Pieter Musters. Ook is Danique open over de ziekte endometriose, waar ze aan lijdt en aan geopereerd is. Ze maakte een podcastaflevering met specialist Maddy Smeets over deze slopende ziekte.
Anne-Marie en haar vriendin Laura verwachten in april hun eerste kindje en zoals veel aanstaande ouders, wilden ze graag een 3D-echo laten maken. In de ochtendshow met Mattie en Marieke deelde de zwangere nieuwslezeres haar eerste (en waarschijnlijk laatste) ervaring met de welbekende 3D-echo.
Elke moeder kent zo’n strijd. Zo’n totaal onnodige, maar toch eindeloos durende strijd met een peuter. En als je dan ook nog eens commentaar krijgt van een onbekende op straat doet dat je spreekwoordelijke emmer helemaal overlopen. Jade (30) vertelt er meer over.
Waterparels, ook wel bekend als Orbeez of water beads, zijn kleine, kleurrijke balletjes die water absorberen en in omvang toenemen. Hoewel ze populair zijn als sensorisch speelgoed, kunnen ze ook gevaarlijk zijn.
Er zijn van die vrouwen die meteen wisten: “Een dochter, dat past perfect bij mij!” Niet zo gek, want ze hadden al een zwak voor roze glitterjurkjes, vlechtkunst op topniveau en high tea’s met mini-sandwiches.