Je kunt tegenwoordig kiezen uit zo’n beetje alle soorten en maten speelgoed. Maar wil je dat je kind er ook nog iets van opsteekt, geef ‘m dan eens wat meer educatief speelgoed.
Lees verder onder de advertentie
Educatief speelgoed is speelgoed waarmee je kind bijvoorbeeld zijn motoriek beter ontwikkelt, of zijn ruimtelijk inzicht mee oefent. Er zijn voor alle leeftijden verschillende soorten educatief speelgoed verkrijgbaar:
0-2 jaar
Beeld: Shutterstock
In deze fase leert je kind ontzettend veel. Hoe? Vooral door te spelen. Je kind gaat naar speelgoed grijpen als het een paar maanden oud is. Geef ‘m bijvoorbeeld een stoffen knuffel of een voelboekje. Vanaf vier tot zes maanden kan je je kind speelgoed geven met een geluidje. Voor jou wat minder fijn, maar voor hem een compleet nieuwe wereld.
Een peuter is druk met tellen en bijvoorbeeld torens bouwen. Ook is hij nu al bezig met het ontwikkelen van zijn interesses: wat is leuk en wat niet? Educatief speelgoed helpt je peuter daarbij. Geef hem bijvoorbeeld een spel met plaatjes, blokken of eenvoudige puzzels. Daarmee werkt hij tegelijkertijd aan zijn motoriek.
Lees verder onder de advertentie
vanaf 4 jaar
Beeld: Shutterstock
Zolang het speelgoed reageert, heeft je kind op deze leeftijd de grootste lol. Zoeken opa en oma nog een cadeau voor zijn verjaardag? Laat ze dan iets geven wat interactie oproept, zoals een speelgoedkassa. Ook leuk: boeken met geluiden, vormen of letters. Op die manier krijgt je kind het lezen, schrijven en rekenen – dat hij nu op school krijgt – sneller onder de knie.
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Iedereen kent er wel een: een verwend kind. En niemand van ons vindt verwende kinderen leuk, toch? We willen dus ook zeker niet dat ónze kinderen ineens verwend gedrag gaan vertonen.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Groep 8 kamp. Voor veel kinderen het hoogtepunt van hun basisschooltijd, maar voor Mariska en haar dochter was het iets waar ze enorm tegenop zagen. Haar dochter mocht namelijk geen contact hebben met het thuisfront.