Lang niet alle kinderen vinden het fijn om hun haren te wassen. Snappen we ook, want van die vervelende klitten en sop in je ogen wordt immers niemand vrolijk. Daarom: vijf gouden tips waardoor haren wassen geen drama, maar een feestje wordt.
Lees verder onder de advertentie
1. Kies voor producten die mild zijn voor de ogen
Niemand wordt blij van prikkend sop in je oog, dat vaak wordt veroorzaakt door schuimmiddelen als SLES. Goed nieuws: de kinderlijn van Naïf is ontwikkeld zonder dit ingrediënt en is dus mild voor kinderogen. Daarbij ruiken zowel de shampoo als conditioner prinsheerlijk naar limoen en zwarte bes, zijn ze door katoenzaad en tarweproteïne gericht op verzorging én geproduceerd zonder microplastics: ook nog fijn voor het milieu, dus. Benieuwd? Bekijk hier het hele assortiment.
Lees verder onder de advertentie
2. Kind ongeduldig? Maak er een feestje van
Bedenk samen een douchelied of leg een berg speelgoed onder de douche zodat jij tijdens het spelen de haren in kan soppen. Ook handig: Naïf heeft naast een kindershampoo en conditioner ook een 2 in 1-versie gelanceerd, ben je helemaal snel klaar.
Lees verder onder de advertentie
3. Borstelen, borstelen, borstelen
Dat klinkt misschien als een inkopper, maar één keer vergeten kan door jouw beweeglijke bloedje al voor een flinke bos met knopen en klitten zorgen. Kam het haar daarom voor het douchen goed door, gebruik een shampoo met anti-klitformule en dep (niet wrijven) het haar droog. Ook kan het helpen om een hydrofiele doek te gebruiken bij het drogen, want die neemt veel vocht op en is zacht voor het haar – heb je vast nog wel liggen uit de babytijd.
Lees verder onder de advertentie
4. Krullend haar? Kam de krullen alleen met nat haar en een conditioner
Dit kan dus, lekker makkelijk, gewoon onder de douche. Kies wel voor een conditioner zonder siliconen, zodat het haar niet verzwaart. En knijp na het douchen de krullen weer in het haar.
Lees verder onder de advertentie
5. Geef je kind de controle
Oké, natuurlijk niet volledig, maar door er een fijn moment van te maken en kinderen ook zeggenschap te geven, werken ze vaak veel beter mee. Laat jouw kind bijvoorbeeld zelf z’n pyjama uitkiezen, kies voor gezellig uitziende shampoo en wikkel ‘m na afloop in, in z’n lievelingshanddoek. Echt, kind kan de was doen.
Meer weten over Naïf, ga naar naifcare.com.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.