Enzo Knol, Onnedi, Dylan Haegens: namen die je vast wel keer voorbij hoort komen. Niet zo gek ook, want vloggers zijn immens populair. Maar wat nu als je kind zelf wil gaan vloggen? Hieronder een aantal tips.
Lees verder onder de advertentie
Wat houdt vloggen in?
Je pakt een camera, vertelt wat je doet zo op een dag, monteert wat, plaatst de video op YouTube en klaar ben je: vloggen lijkt misschien simpel, maar dat is ’t natuurlijk niet. Zet daarom samen met je kind op een rij wat vloggen precies inhoudt: naast discipline om de video’s te editen, is het namelijk ook belangrijk dat je kind op de hoogte is van de mogelijke gevolgen als zo’n persoonlijke video op internet staat.
Lees verder onder de advertentie
Als-ie besluit om, net zoals alle populaire vloggers, kijkers mee te nemen in z’n dagelijkse leven, dan heeft-ie minder privacy
Je bent altijd en overal online, ook (en misschien zelfs juist) op de momenten dat je er liever geen camera bij hebt
Mensen kunnen na het zien van de video een mening over je vormen – kan je kind die mogelijke reacties aan?
Met bovenstaande punten in gedachten, kunnen jullie samen egels opstellen. Misschien is het wel een idee om in plaats van elke dag, één keer in de week te filmen? Zo voorkom je dat je kind de hele dag met een camera in z’n hand loopt en geen tijd meer heeft voor andere dingen. Meer tips:
Zorg ervoor dat je de video altijd eerst te zien krijgt voor hij op internet komt te staan
Spreek goed met elkaar af wat en welke momenten wel en niet gefilmd mogen worden
En dat geldt ook voor de vriendjes van je kind: vindt iedereen het net zo leuk als jij om de hele dag gefilmd te worden en zo nee, hoe gaat je kind dit oplossen?
Kijk ook eens samen naar vloggers. Zo weet je precies waar je kind zich mee bezighoudt en kunnen jullie met elkaar bespreken waar de grenzen liggen
De voordelen
Logisch dat je het Spaans benauwd krijgt als je kind z’n hele hebben en houwen op internet wil gooien, maar er zitten ook genoeg voordelen aan vloggen. Zo kan het helpen om angsten te overwinnen tijdens presentaties: het kan goed zijn voor het zelfvertrouwen én voor de creativiteit van je kind. Ook kan je kind hierdoor meer technische kennis opdoen. En jij hebt weer leuke video’s voor later.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Iedereen kent er wel een: een verwend kind. En niemand van ons vindt verwende kinderen leuk, toch? We willen dus ook zeker niet dat ónze kinderen ineens verwend gedrag gaan vertonen.