Enzo Knol, Onnedi, Dylan Haegens: namen die je vast wel keer voorbij hoort komen. Niet zo gek ook, want vloggers zijn immens populair. Maar wat nu als je kind zelf wil gaan vloggen? Hieronder een aantal tips.
Lees verder onder de advertentie
Wat houdt vloggen in?
Je pakt een camera, vertelt wat je doet zo op een dag, monteert wat, plaatst de video op YouTube en klaar ben je: vloggen lijkt misschien simpel, maar dat is ’t natuurlijk niet. Zet daarom samen met je kind op een rij wat vloggen precies inhoudt: naast discipline om de video’s te editen, is het namelijk ook belangrijk dat je kind op de hoogte is van de mogelijke gevolgen als zo’n persoonlijke video op internet staat.
Lees verder onder de advertentie
Als-ie besluit om, net zoals alle populaire vloggers, kijkers mee te nemen in z’n dagelijkse leven, dan heeft-ie minder privacy
Je bent altijd en overal online, ook (en misschien zelfs juist) op de momenten dat je er liever geen camera bij hebt
Mensen kunnen na het zien van de video een mening over je vormen – kan je kind die mogelijke reacties aan?
Met bovenstaande punten in gedachten, kunnen jullie samen egels opstellen. Misschien is het wel een idee om in plaats van elke dag, één keer in de week te filmen? Zo voorkom je dat je kind de hele dag met een camera in z’n hand loopt en geen tijd meer heeft voor andere dingen. Meer tips:
Lees verder onder de advertentie
Zorg ervoor dat je de video altijd eerst te zien krijgt voor hij op internet komt te staan
Spreek goed met elkaar af wat en welke momenten wel en niet gefilmd mogen worden
En dat geldt ook voor de vriendjes van je kind: vindt iedereen het net zo leuk als jij om de hele dag gefilmd te worden en zo nee, hoe gaat je kind dit oplossen?
Kijk ook eens samen naar vloggers. Zo weet je precies waar je kind zich mee bezighoudt en kunnen jullie met elkaar bespreken waar de grenzen liggen
De voordelen
Logisch dat je het Spaans benauwd krijgt als je kind z’n hele hebben en houwen op internet wil gooien, maar er zitten ook genoeg voordelen aan vloggen. Zo kan het helpen om angsten te overwinnen tijdens presentaties: het kan goed zijn voor het zelfvertrouwen én voor de creativiteit van je kind. Ook kan je kind hierdoor meer technische kennis opdoen. En jij hebt weer leuke video’s voor later.
Danique Bossers (32) is CEO van mode-imperium Most Wanted en maakt de podcast Unfinished Business met verloofde Pieter Musters. Ook is Danique open over de ziekte endometriose, waar ze aan lijdt en aan geopereerd is. Ze maakte een podcastaflevering met specialist Maddy Smeets over deze slopende ziekte.
Anne-Marie en haar vriendin Laura verwachten in april hun eerste kindje en zoals veel aanstaande ouders, wilden ze graag een 3D-echo laten maken. In de ochtendshow met Mattie en Marieke deelde de zwangere nieuwslezeres haar eerste (en waarschijnlijk laatste) ervaring met de welbekende 3D-echo.
Elke moeder kent zo’n strijd. Zo’n totaal onnodige, maar toch eindeloos durende strijd met een peuter. En als je dan ook nog eens commentaar krijgt van een onbekende op straat doet dat je spreekwoordelijke emmer helemaal overlopen. Jade (30) vertelt er meer over.
Waterparels, ook wel bekend als Orbeez of water beads, zijn kleine, kleurrijke balletjes die water absorberen en in omvang toenemen. Hoewel ze populair zijn als sensorisch speelgoed, kunnen ze ook gevaarlijk zijn.
Er zijn van die vrouwen die meteen wisten: “Een dochter, dat past perfect bij mij!” Niet zo gek, want ze hadden al een zwak voor roze glitterjurkjes, vlechtkunst op topniveau en high tea’s met mini-sandwiches.